Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Trafik denetimlerini arttırdı. Otuz bine yakın tescilli aracın bulunduğu Kumluca’da eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte belirli saatlerde özellikle ilçe merkezinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Sürücüleri uyaran Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; “Pazar yerleri, sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetler gibi nedenlerle ilçe dışından gelen araçlarında katılımıyla trafik yoğunluğu artmakta zaman zaman tıkanma noktasına gelmektedir.

İlçemizdeki trafik yoğunluğunun bir nedeni de sürülerin araçlarını hatalı park etmeleri görülmektedir. Trafik işaretleriyle araçların park edilmesine müsaade edilmeyen yerlere, otobüs duraklarına, kavşak içlerine, yaya geçitlerine, engelliler için kaldırım iniş, çıkışlarına ve diğer araçların çıkmasını engelleyecek şekilde ikinci sıraya hatalı park eden araçlara, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince tespit edilmesi durumunda gerekli cezai işlem uygulanarak, otoparka çektirilecektir.
İlçemizde trafik akışının güvenli ve akıcı şekilde sağlanabilmesi için diğer yol kullanıcılarını mağdur etmemeleri açısından vatandaşlarımızın emniyet müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına destek olmaları araçlarını hatalı olarak park etmemeleri diğer trafik kurallarına da uymaları gerekmektedir” denildi.