Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca Devlet Hastanesine 50 yataklı ek bina yapılacağını ve Sağlık Bakanlığı ile yüklenici arasında sözleşmenin imzalandığını müjdeledi. Başkan Yavuzer’in ilçe binasında yaptığı açıklamaya, yönetim kurulu üyeleri Bekir Paslıkılıç, Muharrem Şahin ve Mutlu Baykara eşlik etti.

Kumluca Devlet Hastanesi 50 Yataklı Ek Bina, 112 yapım ihalesi 20 Temmuz 2018 tarihinde yapılmıştı.
17 Eylül 2018 Pazartesi günü Sözleşme Sağlık Bakanlığı ile yüklenici arasında yapıldı. Yer Teslimi ay sonunda yapılıp, inşaata başlanacak.

50 Yataklı olacak hastanenin özelliklerini aktaran Arif Yavuzer, “içerisinde acil servis merkezi, 5 adet ameliyathane, doğumhane, radyoloji ünitesi, endoskopi ünitesi, sterilizasyon ünitesi, idari birimler olmak üzere Projede 30 çift yataklı oda, 5 tek yataklı oda, 2 mahkum yatağı, 2 yanık merkezi yatağı, 5 yeni doğan yoğun bakım, 12 erişkin yoğun bakım odası olması planlanmıştır. Bu durumda eski binaya 86 yeni yatak ilave ediliyor. Ayrıca 150 araçlık otopark yapılacak” dedi.

50 Yataklı ek binayla Kumluca Devlet Hastanesinin B Sınıfına yükseldiğini kaydeden Yavuzer, “bu karar ile 100 yatak olan mevcut Kumluca Devlet Hastanesi'nin yatak sayısı 150 oldu ve Sağlık Bakanlığı hastane sınıflandırması içerisinde B sınıfı hastane statüsüne geçmesi tescillendi. Böylece C sınıfı olan hastanemizin rolü yapılan 50 yataklı ek bina ilavesiyle B sınıfı olmuştur. Bu sayede de artık Kumluca Devlet Hastanesi'nde her branştan hekim sayısı artacaktır" diye konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Arif Yavuzer, “Ek bina inşaatının yatırım programına girmesi ve ihale aşamasında ilçemizin yatırımlarına her zaman destek olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Milletvekillerimize, İl Başkanımız Sayın Av. İbrahim Ethem Taş'a, ihaleyi onaylayarak yapılmasına vesile olan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya, sonuçlanması için sürekli takip eden Sağlık İl Müdürlüğüne ve Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi ve İdarecilerine teşekkür ederim” dedi.