-KUMLUCA'DA SPOR SALONU İŞLETMECİSİ OLAN MUAYTHAİ ANTRENÖRÜ MEMDUH ÇELTİK (54), MUAYTHAİ VETERANLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA BİRİNCİ OLDU.

-16 YIL ARADAN SONRA RİNGLERE ÇIKAN 54 YAŞINDAKİ MEMDUH ÇELTİK, "KUMLUCA'YA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİĞİM İÇİN GURURLUYUM. İNŞALLAH 14 ARALIK'TA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA DA İLÇEMİZİ, ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDERİM" DEDİ.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda 25-27 Ekim 2019 Tarihlerinde düzenlenen Muaythai Veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda Memduh Çeltik Türkiye Şampiyonu oldu.

Kumluca'ya bu gururu yaşattığı için mutlu olduğunu ifade eden Memduk Çeltik, "25 ve 27 Ekim tarihleri arasında Nevşehir'de düzenlen Veteranlar Türkiye Şampiyonasına katılarak, 3 rakibimi yenerek ağır sıklette Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyorum. Sporda başarının anahtarı istikrar ve disiplinli çalışmayla olur. Türkiye birinciliği madalyasını Kumluca'mıza kazandırdım ve 14 Aralık'ta Avrupa Şampiyonasına girmeye hak kazandım. Avrupa Şampiyonasında Kumluca'mızı Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

Yurtdışında yaşadığı dönem de dereceler el ettiğini söyleyen Çeltik sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yurt dışında yaşadığım dönemlerde Hollanda ve Avrupa şampiyonlukları yaşadım. 16 yıl aradan sonra tekrar ringlere dönüp Ülkemi temsil etmenin gururunu yaşıyorum. 12 yaşlarında Taekwondo sporuna başladım. 1986'da ilk spor salonumu Manavgat'ta açtım. 1991 yılında Hollanda'ya gittim. Orada Kickboks ve Muaytai sporu ile uğraştım. 2 yıl sonra kendi spor salonumu açtım. 24 yıl boyunca Hollanda'da birçok şampiyon yetiştirdim. Ülkeme döndükten sonra gençlerin ilgisi yüzünden Kickboks ve Muaytai dersleri vermeye başladım. Gençlerimize faydalı olmak beni sevindiriyor. Ayrıca salonumuzda fitness ve step aerobik, pilates dersleri de verilmektedir. Gençlerimizi maçlara hazırlarken onlara ayrıca manevi destek de vermekteyiz, maçlara çıkarmaktayız ve yetiştirdiğimiz bir çok öğrencimiz müsabakalarda dereceye giriyor. Bizim için en büyük mutluluk Kumluca'da şampiyon sporculara yetiştirmektir."