Kumluca Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada:

“Yüzme alanlarının belli olmadığı yerlerde günübirlik tekneler, özel tekneler ve sahilden giren turistler aynı sahada bulunduğundan ve bu da can emniyetini zafiyete uğrattığından, halkın yoğun olarak kullandığı yüzme alanlarının belirlenmesi, şamandıralarla markalanması ve belirlenen bu yüzme alanlarında her türlü su ürünleri avcılığını ve motorlu /motorsuz her türlü deniz araçlarının girmesinin yasaklanması hususlarının karar altına alınmasının sağlanması istenmiştir.
20.05.2019 tarih ve 1 sayılı kararla; ilçemizde yüzme alanları ve bu alanlarda uyulması gereken kurallar yeniden belirlenmiştir.

Belirlenen yüzme alanı olarak kullanılan Deniz sahalarında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla; teknelerin mücbir sebepler haricinde demirlenmesi veya beklemesi, ticari veya sportif amaçlı su ürünleri avcılığı (uzatma ağı, parakete, trol, gırgır, olta.vb.) ve dalış yapılması, jetski, kano vb. su sporları yapılması 
5442 sayılı il idaresi kanununun 31. Maddesinin (e) fıkrasının ‘Kaymakam, ilçenin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur’ hükmü yine aynı kanunun 32. Maddesinin (b) fıkrasının ‘Kaymakam suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.’ Bu maksatla devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerine istihdam eder. Kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararları hükümlerine yürütülmesi için emirler verir. Bu teşkilat amir ve memurları ‘Kaymakam tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle ödevlidir’ hükmü çerçevesinde yasaklanmıştır.

Bu emre riayet etmeyenler hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. Maddesi uyarınca işlem yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Komisyon kararıyla Kumluca Bölgesinde Adrasan, Şahin Paradise ve Günay tesisleri ilan edilen Yüzme alanları olarak belirlendi.
Haber: Hamide Koçubaba