Kumluca Yörük Türkmen Derneği , Kalekule'de kahvaltı programı düzenledi.
Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Zülfü Çelik, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kumluca Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Tekdemir, Kumluca Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Mahalle Muhtarları, Dernek Üyeleri, Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri katıldı.

Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nurcihan Karagüllü Uğurel, " Yörüklerin ocağı olan Kumluca' mızda Yörük kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kumluca'ya bir haymana gerekli diyen hocamın desteğiyle Yörük Türkmen derneğini kuralı 16 ay oldu. Bu süreçte 350 üyeye ulaştık ve ailemiz büyümeye devam ediyor. Kurulduğumuz günden itibaren güzel ve anlamlı etkinlikler gerçekleştirdik ve devamı gelecek" dedi.

HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASINA KATKI SAĞLADI.

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman," Bizim derdimiz, sevdamız nasıl Türk Milleti kendi değerleri ile ayakta kalıp, geleceğe yürüyebilir şeklindedir. Türk Milletinin tek kurtuluşu özüne dönmektir. Bu amaçla Türkiye'de 750 derneğimiz var. Hüsamettin Çetinkaya başkanım Kumluca'da bütün mahalleleri etkinliklere dahil ederek yediden yetmişe Yörük kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayarak ulusumuzdaki derneklere örnek teşkil etti. Devletimizi kaybedebiliriz ama yaşattığımız kültür tekrar devletimizi geri kazanmamızı sağlar " dedi.

' ANTALYA'NIN RUHUNU TÜRKİYE'YE VE DÜNYAYA TAŞIMA KAYGIMIZ VAR '

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Zülfü Çelik, " Kumluca'nın kendi yaptığı Yörük etkinliklerini Antalya'nın etkinlikleriyle birleştirerek Antalya'nın ruhunu Türkiye'ye , Dünyaya taşıma kaygımız var. Yörüklük bu ülkenin harcıdır.Yörüksüz bu ülkenin ayakta kalması mümkün değildir. Büyükşehir belediyesi Yörük kültürünü yaşatmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Menderes Başkanım kültürel etkinliklere, projelere her zaman destekledi.Sizden gelen talepler doğrultusunda isteklerinizi bilirsek geri dönüşlerimiz hızlı olur " dedi.

Kumluca Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Eken, " Bölge ve yörelerin birleşmesinden ülke meydana gelir.Biz kendi kültürümüzü bilip gelecek kuşaklara aktarmazsak bölmeye çalışan çok olur " dedi.

Etkinlik sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Zülfü Çelik'ten katılımcılar talepte bulundu.

Karşıyaka Mahalle Muhtar Adayı Mustafa Hoyrazlı , " Yörük Türkmen derneğinin üye sayısı 350'ye ulaştı. Bu sayı sosyal aktivite ve toplantılarda bin kişiyi buluyor. Derneğimize özel belediyeden yer tahsis edilmesini "

Sosyal Bilimler Lisesi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Samet Ateş gençlere hitap eden otağ talep etti.

Seramik Öğretmeni Figen Öztürk Seramik kursu veriyorum ama seramikleri pişirecek fırınımız yok diyerek fırın talebinde bulundu.

Daire Başkanı Zülfi Çelik talepleri not alarak talepleri değerlendireceklerini söyledi.

Haber: Hamide Koçubaba