İlçe Merkezi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda durarak, yıllardır ve günlerce üstüste bekleyerek kan alımı yapılıyordu. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kan Toplama Aracının, Cumhuriyet Meydanı'nda durarak kan alımı yapmasına müsaade etmedi. Bu yüzden bir süre Kumluca İlçesi'nden kan bağışı alınamadı. Bir süreden sonra, okullarda kan bağışı alımı yapılmasına karar verilerek, kan toplama aracı tekrar Kumluca'ya geldi. İlçe Merkezi'ndeki, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na günü birlik gelen araç ile yapılan kan alımına gösterilen ilgi büyüktü.

Kan bağışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Meclis Üyesi Şefik Durdaş, Şoförler Odası Başkanı Bayram İğneli, Ak Parti İlçe Meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, süre sınırlı olan bağışta, toplam 135 ünite kan toplandı. Kan alım süresinin yetersizliği, bir çok vatandaşın bağış için gelmesine rağmen, geri dönmesine sebep oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun, kan toplama aracının Cumhuriyet Meydanı'nda durmasına müsaade etmemesine rağmen, ekibiyle birlikte kan bağışı yapılan yere gelmesi, kan bağışında bulunmaması ve bir gün öncesinde de Kızılay Maden suyu ile poz vermesi şaşkınlıkla karşılandı.
Antalya'nın en çok kan bağışı yapılan İlçesi Olan Kumluca'da, Kızılay Kan Toplama Aracının, önümüzdeki haftalarda, değişik okullara gelerek kan almaya devam edeceği belirtildi.

Haber: Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA