Hastane Başhakemi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan eğitimin açılış konuşmasında değerli eğitimciye ve personeline teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet, kadının en temelde yaşamını tehdit eden ve toplumsal hayata katılımına engel olan sosyal bir sorundur. Ulusal ve uluslararası düzeyde belirlenen politikalara ve uygulamalara rağmen dünyanın her yerinde ortaya çıkan bir sorun olan kadına yönelik şiddet; çok yönlü, bütüncül, kapsayıcı plan ve politikalarla toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir mücadeleyi gerektirmektedir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sivil toplum kuruluşlarının, kadın örgütlerinin, kamu kurumlarının ve üniversitelerin işbirliği içinde yürütecekleri çalışmalar önemlidir. Bizde bu kapsamda etkin mücadelemizi dahada arttırmak amacıyla bu eğitimi organize ettik. Bu eğitimin son derece yararlı geçeceğini ve istifade edeceğimizi biliyorum. Bu eğitim için davetimizi kabul eden sayın tekrar teşekkür ediyorum.”

Eğitimde psikolog Psikolog Emine Anadol şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet, kadının bedensel bütünlüğüne sırf kadın olduğu için yapılan her türlü fiziksel, cinsel veya psikolojik müdahaleler sonucunda kadının zarar görmesi ve toplum içinde ya da özel hayatında kadına baskı uygulanılarak özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasıdır. Kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarında sağlık çalışanları önemli bir yer tutmaktadır. Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel, cinsel ya da psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan hareketlerdir. İster kamusal, ister özel alanda olsun kadına yönelik her türlü baskı yöntemi şiddettir.”

Psikolog Emine Anadol sunumunu ülkemizdeki mevcut durum, yapılan çalışmalar, belirlenen politikalar ve sağlık çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususları anlatarak zenginleştirmiştir. Sunumun tamamlanmasından sonra soru cevap kısmına geçilerek eğitim tamamladı.