20. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Acı Biber Yeme Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışma öncesinde hassas terazide tartılan biberlerin yanında biberlerin acısını azaltmak için domates ve ikram edildi.
17 kişinin katıldığı yarışmada üç dakikada en fazla acı biber yeme mücadelesi veren yarışmacılar hem biber yemeye devam ettiler hem de ayran ve domates yiyerek biberin acısını hafifletmeye çalıştı.

Yedikleri biberlerden ağızları yanan yarışmacılar, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu tarafından üzerlerine su dökülerek serinletildi.

Yarışmada üç dakikada yediği 314 gr acı biber ile Mehmet Ateş birinci, 303 gr acı biber ile Hasan Özdil ikinci , Emrah Çetiner 299,50 gr acı biber yiyerek üçüncü oldu.
Başkan Köleoğlu ve protokol üyeleri tarafından birinci olan yarışmacıya yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara çeyrek altın, diğer katılımcılara ise madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Köleoğlu, "20. Tarım ve Seracılık Festivalindeki onlarca yarışmadan birisi olan acı biber yeme yarışmasını gerçekleştirdik. Bu biberleri yemek marifet ister. Tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Her ne kadar acı da olsa bir tarafında yarışma, eğlence var" dedi.

Yarışmanın birincisi Mehmet Ateş ise; “5 senedir bu yarışmaya katılıyorum. Birinci oldum. Geçen sene 3. Oldum. Evvelki sene 2. oldum. Mutluyum” dedi.