Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si'nin ekim ayı ola­ğan mec­lis top­lan­tı­sı ya­pıl­dı. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya'nın yö­net­ti­ği otu­rum­da be­le­di­ye ta­ra­fın­dan 2018 yı­lın­da uy­gu­la­na­cak ta­ri­fe­ler gö­rü­şül­dü. Baş­kan Çe­tin­ka­ya, 2018 yılı ta­ri­fe­le­riy­le il­gi­li Be­le­di­ye Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu­nun ka­ra­rı­nı mec­lis üye­le­ri­ne an­lat­tı. Ar­dın­dan 2018 yı­lın­da Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si'nin tah­sil ede­ce­ği vergi ve harç­lar ka­ra­ra bağ­lan­dı. Daha sonra 2018, 2019 ve 2020 yıl­la­rı­na ait üç yıl­lık be­le­di­ye büt­çe­si gö­rü­şül­dü. Üç yılık büt­çe­ler için Be­le­di­ye Mali Hiz­met­ler Müdür ve­ki­li Kazım Turkay mec­lis üye­le­ri­ne açık­la­ma yaptı. Gö­rüş­me­ler so­nu­cun­da üç yılık be­le­di­ye büt­çe­si oy­lan­dı ve ka­ra­ra bağ­lan­dı.

Ka­dast­ro Mü­dür­lü­ğü­nün açmış ol­du­ğu mah­ke­me so­nu­cu plan ta­di­la­tı­nın Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si Mec­lis İmar Ko­mis­yo­nu­na ha­va­le edil­me­si ka­ra­rı alın­dı. Be­le­di­ye kad­ro­sun­da ça­lış­tı­rıl­mak üzere maden mü­hen­di­si alımı oy çok­lu­ğuy­la kabul edil­di.

Mec­li­sin ikin­ci otu­ru­mun­da ise İmar Ko­mis­yo­nu­nun ra­po­ru­nu gö­rü­şül­dü. Ko­mis­yon ra­po­ru mec­lis­te mü­za­ke­re edil­di. Ya­pı­lan mü­za­ke­re so­nu­cun­da ra­por­da da be­lir­til­di­ği doğ­rul­tu­da plan de­ği­şik­li­ği be­le­di­ye mec­li­sin­ce de uygun bu­lu­na­rak, oy­la­ma­ya su­nul­du. Oy­la­ma­da ço­ğun­luk uy­gun­dur yö­nün­de oy kul­la­nın­ca madde mec­lis­ten ge­çe­rek ka­ra­ra bağ­lan­dı.