Kumluca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğünün 2597183 yazısı üzerine Salur Mahallesi kadastro çalışmalarında görev yapacak 6 adet bilirkişi seçiminin yapılması maddesi görüşüldü. Belirlenen kişiler oy birliğiyle kabul edildi.

KUMLUCA'YA VALENCİA'DAN KARDEŞ ŞEHİR
Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 48644 sayılı ‘Kardeş Kent’ konulu yazısı görüşüldü. İspanya'nın Valencia kentinin Kumluca ile kardeş şehir olma talebi oy birliğiyle kabul edildi.

İÇKİLİ YER BÖLGELERİ BELİRLENDİ
Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlanan Zabıta Tembihnamesi görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün içkili yer bölgelerinin belirlenmesi ile ilgili yazısı görüşüldü. Kumluca Kaymakamlığının içkili yerlerin raporu mecliste tartışmalara neden oldu. İçkili bölge gündem maddesine Ak Partili ve MHP'li meclis üyeleri çekimser oy kullansa da oy çokluğuyla kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü'nün önergeleri imar komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.

ATATÜRK, TÜRKEŞ, YAZICIOĞLU'NUN İSİMLERİ YAŞATILACAK 
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Toprakçı, Kumluca'da bulunan park, cadde veya sokağa Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimlerinin verilmesi konusunda verdiği önerge oy çokluğuyla kabul edildi. CHP Belediye Meclis Üyesi İsmail Başar, Kumluca'da bulunan park, cadde veya sokağa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin verilmesi ile ilgili önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

THK BEDELSİZ YER VERİLDİ
CHP Belediye Meclis Üyesi İsmail Başar, Türk Hava Kurumu'nun Kumluca'da faaliyetlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için bedelsiz yer tahsisi önergesi, oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre eski belediye işhanı 34 nolu işyeri 3 yıllığına bedelsiz bir şekilde Türk Hava Kurumu'na tahsis edildi.

KÖLEOĞLU KURAN KURSLARININ KAPATILMASI İDDİALARINA SON NOKTAYI KOYDU
Ak Parti Grup Sözcüsü Yanar Kaymak'ın Kuran Kurs Merkezlerinin kapatılması hakkındaki sorusuna Başkan Köleoğlu, "kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bizim yazımızda açık ve net şekilde Müftülüğümüzün tadilat talebine istinaden bir yazı gönderilmiştir. Bizim belediyenin yerlerini takip etmek bakımını yapmak en doğal hakkımız. Bazıları bunu siyasi bir malzeme olarak kullanmak istedi. Ben bunun üzerinden yapılan siyaseti doğru bulmuyorum. Diyanet İşlerini kuran benim partimin kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Benim böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Kimse Müftülüğümüz üzerinden siyaset yapmasın. Müftülüğümüzün ihtiyaçlarına yönelik talepleri varsa her zaman belediyemizin yerlerini kullanabilir" dedi.