Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" kampanyasında, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşması etkinliği Kumluca'da da gerçekleştirildi.

Kumluca'da düzenlenen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında üç ayrı noktada harnup, defne ve iğde cinsi 2 bin 275 fidan toprakla buluşturuldu. Kumluca Beşikçi, Adrasan Mahalleleri ve çeşitli okullarda olmak üzere 3 ayrı lokasyonda gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, mülki amirler, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Fidan dikimi etkinliği ile ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun, "Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak kutlanacak. Ülkemizin 2023 noktasında 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Bizde Kumluca'da belirlenen noktada 2 bin 275 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanlar çocuklarımızla büyüyecek. Çocuklarımız zaman zaman fidanlarını sulayarak, büyüdüklerine şahit olacaklar. Fidan etkiliğimize katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, "Bugün fidan, yarın nefes, anlayışı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinesinde tüm ülke çapında, 'Milli Ağaçlandırma Günü' dolayısı ile 81 ilimizde 2023 lokasyonda 11 milyon fidanın toprakla buluşması programında, Kumluca ilçemizde Beşikçi, Adrasan ve çeşitli okullarda olmak üzere 3 ayrı lokasyonda 2275 adet fidan saat 11:11 de toprakla buluşturuldu. Öğrenciler ve tüm halkın katılımı ile 300 kişilik toplulukla geleceğe nefes olacak fidanlarımızı toprağa dikildi. Tüm halkın çevre bilinci duyarlılığı ve orman sevgisinin artması amacına ulaşılmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından İlçe protokolü ile davetliler ve öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirerek, hatıra fotoğrafları çektirdi.