Kumluca’da 2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminin sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi

Kavak Münire – Osman Alkan ilk ve Ortaokulunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Şube Müdürlerileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Karne töreni için sınıfları ziyaret eden İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun Öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere, başarılı olmaları için çok çalışmalarını tavsiye etti. Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan kaymakam Uzun ve protokol üyeleri, “Takdir belgesi alan öğrencileri kutlayarak öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Karnesinde zayıf olan çocukların da üzülmemesini isteyen Kaymakam Hakkı Uzun öğrenci velilerine seslenerek: “Sizden ricamız derslerinde zayıfı bulunan öğrencileri azarlamak veya aşağılamak yerine, onların neden başarısız olduklarını anlayarak ortak çözümler üretmenizdir. Unutulmamalıdır ki karne sadece öğrencinin değil aynı zamanda velilerin de karnesidir.”dedi.

Kumluca’da 2018–2019 Eğitim Öğretim yılında anaokulu ve ana sınıflarında 1543, ilkokullarda 4416, orta okullarda 4702 ve liselerde 4475 öğrenci ve toplamda 15.136 öğrenci eğitim öğretim dönemi sonunda tatile girecektir.

Karne töreninin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle de sohbet eden protokol mensupları dönem sonu itibariyle tatile girecek öğretmenlere ve tüm eğitim camiamıza hayırlı ve başarılı bir dönemin ardından iyi tatiller diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de yaptığı açıklamada: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullarımızda öğrenim gören toplam 15.136 öğrenci bugün karne heyecanını yaşamaktadır. Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin güzel bir tatil ve dinlenme döneminin ardından ikinci yarıyıl için iyi motive olmalarını öneriyoruz.” dedi.

Karne töreni için okulda takdir alan öğrencilere belgeleri protokol üyelerince takdim edildi. Başarılı öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.