Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilk ara tatilde velilere ve öğrencilere yönelik "18–22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı"nı hazırlayarak gerekli planlamaların yapılması için 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaştı. Ayrıca öğretmenlere de Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından mesleki gelişime yönelik okullarında mesleki çalışmalar düzenlenmiştir.

Her il ve ilçe müdürlüğü, etkinlik listesinde yer alan temalar çerçevesinde, başta yerel yönetimler olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle kendi etkinlik programını tasarlayacak.

Buna göre İlçemizde de Ara Tatil için çeşitli etkinlikler planlandığı açıklanmıştır.

Kumluca'da 14 bin 900 öğrenci yeni tatil sistemi ile birlikte bu yıl 4 kez tatil yapacak. İlk ara tatil 19–22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 18–22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinliklerinin planlanması kapsamında Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde birçok etkinlik planlanmıştır. Kumluca da yaşam biçimine dönüşen yürüyüş etkinliliklerini önemseyerek bu yıl ara tatilde  "19 Kasım 2019 Salı Günü 09.00’da Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Öğrenci ve Veliler ile Ara tatil Yürüyüş Etkinliği” gerçekleştirilecektir. Etkinliğimiz saat 09.00–09.30 arasında Cumhuriyet Meydanında toplanma ve Sarnıç Tepe'ye hareket edilecektir. Bu etkinliğimize tüm öğrenci ve velilerimiz davetlidir. Bu etkinlik çok katılımlı olarak planlanmıştır ve katılım için zorunluluk bulunmamaktadır.

Kumluca da 14 bin 900 öğrenci bir hafta sürecek tatil boyunca hem renkli etkinliklere katılım sağlayarak eğlenecek hem de uygulamaları eğitimler sayesinde bilgi edinecek.

Ayrıca Devlet Kurumlarını Tanıma, Eğlenme, Bitki Örtüsü ve Doğayı Tanıma, Aile Bireyleriyle Çocuk Oyunu Oynama, Geleneksel Türk Çocuk Oyunları, Akıl Ve Zekâ Oyunları, Bulmaca Çözme, Sinema Filmi İzleme gibi çeşitli etkinlikler, ilçemizde 19–22 Kasım ara tatil sürecinde gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk sosyal medya hesabından Velilerimize yönelik yaptığı paylaşımda:        “Ara tatillerde eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan öğrenmeye, gönderiyoruz, demiştik. Yarın akşam itibarıyla, 81 ilin ara tatil faaliyetlerini, anaokulu, ilk, orta ve lise düzeylerinde 'http://aratatil.meb.gov.tr' internet adresinden görebilirsiniz.” Dedi.