Kumluca'da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı başladı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

Kumluca Cumhuriyet Meydanında eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kumluca'da öğrenciler eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşadı. Kumluca'da 14 bin 640 öğrenci, 1000 öğretmen ile yeni eğitim öğretim dönemi başladı.

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptığı açıklamada, "2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılının başladığı bu gün itibariyle bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını beraberce yaşıyoruz. Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz" dedi.

Girgin sözlerini şöyle sürdürdü:
"2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılına başlarken İlçemiz Kumluca’da resmi, özel 69 eğitim kurumumuzda 806 dersliğimizde yaklaşık 1000’e yakın öğretmenimiz, personelimiz ve yöneticilerimizle 2019–2020 eğitim öğretim yılında 14 bin 640 öğrencimizin hayatlarına dokunmak üzere hazırız. Taşıma yoluyla Eğitime Erişim kapsamında okulu olmayan kenar mahallelerimizden ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim okul türleriyle 930 öğrencimizi toplamda 18 taşıma merkezine devletimizin imkânlarıyla taşıyor ve okullarında yemeklerini veriyoruz. Bu yıl ayrıca devletimizin imkânlarını en azami biçimde kullanmak ve tasarruf etmek üzere ortaöğretim öğrencilerimize yönelik taşıma yapılmamış olup, kontenjan olarak müsait durumda bulunan mevcut ortaöğretim pansiyonlarımızda öğrencilerimize barınma hizmeti imkânı sunulmuştur."