Kum­lu­ca İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Meh­met Ali Girgin de bu et­kin­lik­te öğ­ren­ci­le­ri yal­nız bı­rak­ma­dı.
Kum­lu­ca Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Tolga Han Al­tı­nay ko­nuş­ma­sı­na ken­di­si­ni ta­nı­ta­rak baş­la­dı ve kı­sa­ca öz­geç­mi­şin­den bah­set­ti. Öğ­ren­ci­le­re su­nu­mu­nu ya­par­ken ön­ce­lik­li ola­rak hangi mes­le­ği se­çer­se­niz seçin ama ah­lak­lı dü­rüst in­san­lar olun, güzel dost­luk­lar kurun çünkü bu va­sıf­la­ra sahip olur­sa­nız her mes­lek­te ba­şa­rı­lı olur­su­nuz vur­gu­su­nu yaptı. Mus­ta­fa Kemal ATA­TÜRK’ ün ‘‘Va­ta­nı­nı en çok seven gö­re­vi­ni en iyi ya­pan­dır’’ sö­zü­nü ha­tır­lat­tı. 
Ba­şa­rı­nın yo­lu­nun önce hayal et­mek­ten geç­ti­ği­ni son­ra­sın­da da az­met­mek yani pes et­me­mek ol­du­ğu­nu ifade etti. Hukuk Fa­kül­te­si­ni ka­zan­ma­yı hayal eden öğ­ren­ci­le­re sı­na­va ha­zır­lan­ma sü­re­ci, fa­kül­te­de­ki eği­tim­ler, son­ra­sın­da­ki staj ve ha­kim­lik sav­cı­lık sı­nav­la­rın­dan bah­set­ti. Mes­le­ği bo­yun­ca kar­şı­laş­tı­ğı il­ginç anı­la­rın­dan ör­nek­ler verdi. Söz alan öğ­ren­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı ti­tiz­lik­le ce­vap­la­dı.
Prog­ram, günün anı­sı­na Okul Mü­dü­rü Ayhan Du­ru­kan’ ın pla­ket tak­di­miy­le son buldu.
Kum­lu­ca Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si Okul Mü­dü­rü Ayhan Du­ru­kan ‘‘ Oku­lu­muz dü­zen­le­di­ği Mes­lek ve Ka­ri­yer Gün­le­ri ile öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin tüm ha­yat­la­rı­na yön ve­recek mes­lek se­çim­le­ri­ni ya­pa­bil­me­le­ri­ni, kendi be­ce­ri ve eği­lim­le­ri­ni iyi de­ğer­len­di­re­rek seç­tik­le­ri mes­le­ğin özel­lik­le­ri­ni ta­nı­ma­la­rı­nı he­def­li­yor. Ka­ri­yer gün­le­ri et­kin­li­ği­mi­zin bugün ki ko­nu­ğu Kum­lu­ca Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Tolga Han Al­tı­nay oldu. Kum­lu­ca İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz Sayın Meh­met Ali Girgin de bu güzel gü­nü­müz­de biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­dı. Kum­lu­ca Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­mı­za ve Kum­lu­ca İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü­mü­ze çok te­şek­kür edi­yo­ruz.’’ dedi
Kimya Öğ­ret­me­ni Ha­ti­ce Kök ‘‘Et­kin­li­ği­miz, ka­tı­lım­cı­la­rın çok mem­nun kal­dı­ğı, ve­rim­li geçen bir et­kin­lik ola­rak biz­le­rin ha­fı­za­la­rı­na ka­zın­dı. Ön­ce­lik­le ko­nu­ğu­muz Kum­lu­ca Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Tolga Han Al­tı­nay’ a bu güzel su­nu­mun­dan do­la­yı ve Kum­lu­ca İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz Meh­met Ali Girgin’ e de her zaman ol­du­ğu gibi yine biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­dı­ğı için çok te­şek­kür edi­yo­ruz.’’ dedi.