Kumluca Merkez İmam Hatip Ortaokulunun ismi, Bayram Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

12 Ocak 2019 tarihinde 80 yaşında vefat eden Bayram Çiftçinin adının yapılmasında emeği geçen okula adının verilmesi için düzenlenen törene İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Özdemirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Eski Belediye Başkanı Yusuf Göven, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman, Kumluca İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve üyeleri, , Merhum Bayram Çiftçi'nin ailesi, Okul ve Kurum Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Hasan Muhammed tarafından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bayram Çiftçinin özgeçmişi Kumluca'ya ve eğitim camiasına kattığı değerler anlatıldı.

Açılış Konuşması Yapan Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin," Kumluca'nın Bayram Ustası,İmam Hatiplilerin Bayram Amcası için ne yapılsa azdır. Bayram amcamız, 1976 yılından beri kendisini İmam Hatip okullarına adamıştır. Zor günlerde sürekli İmam Hatip okullarının yaşaması için mücadele etmiştir. Bayram Çiftçi amcamızın mücadelesi sayesinde bugün ilçemizde 4 ayrı İmam Hatip Okulu bulunmaktadır. Değişik dernek ve vakıf yönetimlerinde görev almıştır. Bir kişi dar durumdaysa bundan da Bayram Çiftçi amcamızın haberi varsa mutlaka o kişi için mücadele vermiştir. Biz Bayram Çiftçi amcamızın yapılmasında emeği geçtiği okullardan mezun olduk. Küçükte olsa vefa adına ismini bu okula vermek zorundaydık” dedi.

Bayram Çiftçi'nin Oğlu Dr. Mehmet Çiftçi, " Baba'mın arzusu imanlı bir gençlik yetişmesiydi.Ömrünün sonuna kadar bu gayesini bırakmadı. Modern dediğimiz bu çağda zulmün, insafsızlığın zirve yaptığı bu dönemde Allah'ını, insanını, bayrağını, Kur'an-ı Kerim seven güzel bireyler yetiştirilen okulların yaşaması onun arzusuydu. 1995 yılında mezun olduğum okulumun isminin değiştirilerek Babam'ın adı olarak anılması bizleri duygulandırdı " dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Özdemirci, "İmam hatip sevdalısı Bayram Amca, 40 yıldır İmam Hatip davası için Allah rızası için hizmet etti.Kumluca çok güzel bir vefa örneği gösterdi.Bu ismin altında güzel öğrencilerin yetişmezini niyaz ediyorum" dedi.

Program İlçe Müftüsü Hacı Kahraman'ın Hatim duasının ardından tabela değiştirilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Hamide Koçubaba