Yeni Sınav Sistemi’nin analiz edildiği çalıştay sonrasında; öğrencilerin kaygılanmalarını gerektirecek bir durumun olmadığı vurgulandı. Kumluca BİL Koleji Rehberlik Servisi tarafı...ndan gerekli seminerler planlanıp uygulanmaya başlandı. İstanbul Aydın Üniversitesinin desteğini arkasına alan bir okul olarak Kumluca Bil Koleji’nin, alanında deneyimli öğretmen kadrosuyla “Yeni Sınav Sistemi”ne en hazır kurum olduğu belirtildi.

Yeni Sınav Sistemi konusunda öğrencilerin öncelikle kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirten Rehber Öğretmen Erdal Selçuk şu açıklamalarda bulundu:

“Hangi Sınav Sistemi olursa olsun azimli ve kararlı olan, gayret eden öğrenci başarıya ulaşacaktır. Sınava hazırlık sürecinde en az bilgi kadar önemli olan unsur moral ve motivasyondur. Yeni Sınav Sistemini iyi analiz edip, ona göre bir yol haritası belirlemek gerekir. Sınav Sistemi değişse de öğrenilmesi gereken bilgilerin içeriği değişmemiştir. Sorular yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatından gelecek. Sınav sonrasında yapılacak olan, yine bir seçme ve yerleştirme işlemidir. Çalışmanın önemi ortadan kalkmadı. Adayların bu değişimden doğru faydalanabilmeleri için, istedikleri programları iyi belirleyip hedeflerine uygun çalışmaları gerekir. Bu konuda öğrencilerimizin başarısı için Kumluca Bil Koleji’nde gerekli planlamalar ve hazırlıklar tamamlanmıştır.