Kumluca Belediyesi Mayıs ayı devam meclisi Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısına meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen 2018 yılı Kesin Hesap Cetveli, komisyon raporunun okunmasının ardından oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün borçlanma talebi görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğünün İller Bankasından 4 Milyon TL borçlanma talebi tartışmalara neden oldu.

Meclisten Borçlanma yetkisi isteyen Başkan Mustafa Köleoğlu, “borçlanma talebini kendi yaptığımız borçları ödemek için istemiyoruz. Önceki yönetimin vadesi gelecek ve geçmiş olan borçları ödemek için istiyoruz. Belediyecilikte devam esastır. Sizden belediye işlerinin yürümesi ve personel maaşların düzenli ödenmesi açısından Mali İşler Müdürlüğünün borçlanma talebine yetki istiyorum” ifadelerini kullandı.

İyi Parti sözcüsü Meclis Üyesi Mehmet Toprak, “borçlanma talebinin meclis üyesi arkadaşlarım adına plan bütçe komisyonuna sevk edilmesinden yanayız. İyi Partililer olarak hiçbir şeyden bilgi alamıyoruz. Festival ihalesi yapılıyor, ihaleyi alan kişiden haberimiz oluyor. Detaylı bir şekilde bilgi verilirse bizim size güvenimiz tam. Sonuna kadar beraberiz” dedi.

Ak Parti Sözcüsü Meclis Üyesi Halil Karataş ise, “borçlanmanın plan bütçe komisyonuna sevk edilmesinden yanayız. Ayrıca 1 Nisan itibariyle belediyenin gelir, gider, borç tablosunu gösteren detaylı bilgi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Borçlanma talebi oy çokluğuyla reddedildi. Borçlanma talebine, İyi Parti, Ak Parti ve MHP meclis üyeleri hayır oyu kullanırken, CHP meclis üyeleri evet oyu kullandılar.

Gündemin son maddesi olarak da Başkan Yardımcısı Selahattin Kelleci’nin Stad projesi için İller Bankasından borçlanma talebi görüşüldü. İller Bankasından Karatepe Stadının yenilenmesi için 4 Milyon TL borçlanma talebi oy birliği ile kabul edildi.