Türk Standartlar (TSE) Başdenetçisi Sait Kaya Kars tarafından dört gün süreyle yapılan tetkiklerde, bir önceki denetimde rapor edilen minör uygunsuzluklar ve sistemin belediye içinde işleyişi değerlendirildi. 

Denetim sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile birlikte başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştiren TSE Başdenetçisi Sait Kaya Kars, denetim süresince bir önceki minör uygunsuzlukların giderildiğini ve majör uygunsuzluk tespit etmediklerini söyledi. 

Bugüne kadar Kumluca Belediyesinin belgelendirme süreci dahil 11 kez tetkike tabi tutulduğunu hatırlatan Kars, “Biz bugüne kadar Kumluca Belediyesini diğer kurumlara hep örnek gösterdik. 11 yıldır düzenli olarak tetkik yapılıyor, varsa eksiklikler gideriliyor, yoksa sistemin yeni ortaya koyduğu uygulamalar hayata geçiriliyor. Burada düzenli bir işleyişin olması, düzgün uygulanabilir bir sistem olduğunu gösteriyor. Ben bu konuda özveri gösteren tüm belediye personeline teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da 10 yıl önce bu yola çıkarken, insan odaklı ve standartlara uygun bir hizmet modeli belirlediklerini, bunu da aradan geçen süreçte uygulamayı başardıklarını söyledi. 

Türk Standartları Enstitüsünden 2007 ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi alan 32’inci kamu kurumu ve 2010 yılında ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi belgesi alan Türkiye’de ilk kamu kurumu olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çetinkaya, “Biz bu yola çıkarken tüm ekibimizle bu yola baş koyduk. Arkadaşlarımız büyük özveri gösteriyorlar. Bunun karşılığı olarak da her yıl denetimlerimizde uygunluk onayı alıyoruz. Bu başarı bir ekip işi, tüm ekip arkadaşlarımıza özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Gökhan TEMEL