Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA KİMDİR? 
1963 yılında Kumluca İlçesi, Sarıcasu Köyünde doğan Hüsamettin Çetinkaya, İlkokulu Sarıcasu Köyü İlkokulunda bitirdi. Ortaokulu ise Kumluca Lisesinin Orta Bölümünde tamamlayarak, liseyi Antalya Akşam Tarım Meslek Lisesinde tamamladı. Üniversite tahsilini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünde yaptıktan sonra yüksek lisansını TODAİE (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü) Kamu Yönetimi Uzmanlık programında tamamladı.

Çetinkaya, yaşamı boyunca Diyarbakır İli, Dicle Lisesi Matematik öğretmenliği ve müdürü, Antalya İli, Akseki İlçesi Şahinler Lisesi müdürlüğü ve matematik öğretmenliği, Antalya İli, Finike İlçesi, Cumhuriyet Lisesi müdürlüğü ve matematik öğretmenliği ve aynı ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kumluca Ziya Gökalp ilköğretim Okulunda matematik öğretmenliği görevlerinde bulundu.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den aday olan Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediye Başkanı seçildi. Son üç dönemi Ak Parti olmak üzere aralıksız 4 dönem Kumluca Belediye başkanlığı görevini yerine getirdi.