Kumluca Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Kumluca Belediyesi Meclis Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı.
Başkan Köleoğlu, grup sözcülerine gündem dışı konuşmalar için söz hakkı verdi. Söz alan Ak Parti grup sözcüsü Halil Karataş, Asfaltlama çalışmaları, Sera atıkları ile ilgili şikayetler, Adrasan-Olimpos-Karaöz imar sorunları hakkında başkan Köleoğlu'ndan bilgi istedi.

GRUBUMUZ VE PARTİMİZ OLARAK DESTEK OLMAYA HAZIRIZ
Adrasan-Olimpos-Karaöz imar sorunları ile ilgili grubumuz ve partimiz adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını, canla başla çalışabileceklerini aktaran Halil Karataş şunları söyledi:
"Adrasan, Olimpos ve Karaöz'de devam eden imar planlarını devam ettirelim. Grubumuz ve partimiz olarak destek olmaya hazırız. Vatandaşımızın kendi içinde sıkıntıları, kavgaları devam ediyor. Oradaki sıkıntıları kendi haline bırakırsak büyük sıkıntılar kapıda. İlçemizin gözbebeği turizm bölgelerimizi kendi kaderine teslim etmeyelim."

ASFALTSIZ YER KALMAYANA KADAR ASFALTLAMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Parti sözcüsü Halil Karataş’ın gündem dışı sorularına cevap veren Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Asfalt çalışmaları için belediyemizin çakıl üretim tesisi var. Bu tesis belediyemiz için bir güç. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Buradaki tesisimiz tam kapasite çalışarak, asfaltlama çalışmalarına başladık. Kumluca'da asfaltlanmamış yer bırakmayacağız. Asfaltlama çalarına öncelikle toprak yollarda başladık. Hava şartlarına göre çalışmalar devam edecek. 41 Mahallemizde 4,5 sene boyunca asfaltsız yer kalmayana kadar asfaltlama çalışmalarımız sürecek" dedi. Köleoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'NİN İLK ORGANİK GÜBRE TESİSİ
"Sera atıkları bizim bir velinimet. Biz bu atıkları ekonomiye kazandırmaya çalışıyoruz. Sera Atıkları toplama merkezi olan Temel Eğitim bölgesinde vatandaşımız solunum sıkıntısı ile ilgili haklı şikayetleri var. Sera atıklarının değerlendirilmesi ile ilgili Koç Üniversitesi profesörleriyle danışarak,bir proje hazırladık. Kavak Mahallemizin ortası Hızırkayha Mahallesi sınırında Mezbaha mevkiinde Organik Gübre Üretim Tesisi için işlemlerimize başladık. Ruhsatlandırmasını da yaptığımızda Türkiye'nin ilk organik gübre tesisini Kumluca'ya kazandırmış olacağız. Kumluca'mızda yılda 550 bin ton sera atığı ile Türkiye'de birinci. Bu tesis ilçe ekonomisine çok büyük katkısı olacak.

KEMBEK BİNASI DERSHANE VE GENÇLİK MERKEZİ OLUYOR
KUMBEK Binamızı dershane ve gençlik merkezi olarak düzenleyeceğiz. Belediyemizin binanın masraflarını karşılıyordu. Halk Eğitim iş birliğinde kurslar düzenleniyordu. Biz bu işi daha ciddi yapmak istedik. Düğün salonumuzun altını da ekleyerek bir gençlik merkezi yapmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilk başlangıç ruhsatlandırma iznimizi aldık. Şu anda maarif müfettişleri tarafından denetleniyor. Önümüzdeki günlerde ruhsatımızı alır almaz, gerekli çalışmaları başlatacağız. Düğün Salonun alt kısmını da eklediğimizde mevcut kapasiteye 5 katına çıkarmış olacağız. Düğün salonunun alt katını kütüphane düzeninde projelendirerek gençlerimiz daha iyi hazırlanmasını sağlayacağız.

ALTERNATİF TURİZMLE KUMLUCA'YI KALKINDIRABİLİRSİNİZ
Turizm bölgelerimizi önemsiyoruz. Gerekli imar çalışmalarını yapacağız. 41 Mahallemizde yaptığımız şenliklerin amacı yaylalarımızda turizmi artırmaktı. Sahilde turizm yapılırken yaylacılık turizmiyle siz bunu artırmanız gerekiyor. Alternatif turizm artık bizim kaçınılmazımız. Sizi burada yöneticiyseniz alternatif turizmle Kumluca'yı kalkındırabilirsiniz."