Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

YUSUF GÖVEN KİMDİR?
Yusuf Göven 1968 doğumlu olup, İlkokulu Karacaağaç Ballık İlkokulunda bitirdi. 1987 yılında Kumluca İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Üniversite tahsilini Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yaptı ve 1991 yılında mezun oldu.

1992 yılında Konya Barosunda Avukatlık stajını tamamlayıp bir yıl kadar Konya’da Avukat olarak çalıştı. Daha sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hukuk Bilimleri Ana Bilim Dalında öğretim elemanı olarak göreve başladı. Bu vazifesi sırasında vatani görevini yedek subay (Jan. Ulş. Astğ.) olarak yerine getirdi. Üniversitedeki görevini yürütürken Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı Enstitünün Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı, İdare Hukuku Bilim Dalında Doktora çalışmasına başladı ve Doktoranın ders aşamasını başarıyla tamamladı. Akademik kariyerinde “Hukuk Bilimlerinin Temel Kavramları” (Müşterek) isimli ders kitabı, “Kamulaştırma İşlemlerinde Kamu Yararı Kararı”, “Çevre Hakkı ve 1982 Anayasası” (Müşterek) isimli makale ve eserleri yayınlandı.

2001 yılında Üniversitedeki görevinden istifa ederek, Kumluca İlçesinde serbest Avukat olarak çalışmaya başladı. 2004’te siyasete adım atarak, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti listesinden üç dönem Kumluca Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Yusuf Göven, Kumluca Belediye Başkanlığının istifa ile boşalması üzerine, Kumluca Belediye Meclisi tarafından Kumluca Belediye Başkanlığına seçildi. 9 Mayıs 2018 tarihindeki devir teslim itibariyle Kumluca Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.