KUMLUCA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE, MEZUN ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZENLENMEKTE OLAN ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA YERLEŞTİRME ORANLARI İLE GÖZ DOLDURDU.

2016-2017 öğretim yılından itibaren Kumluca Belediyesi, Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol ile KUMBEK kurs merkezi açılmış ve liseden mezun olan öğrencilerin ‘’Geleceğine Açılan Bir Şans’’ olarak hizmet vermeye başlamıştı.
KUMBEK’te 7 Tıp, 3 Diş Hekimliği, 4 Hukuk, 9 Mühendislik, 8 Öğretmenlik, 2 Veterinerlik, 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, 1 PDR, 1 de Psikoloji ve diğer 4 yıllık bölümler olmak üzere çok sayıda öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleşti. 280 öğrencinin eğitim aldığı KUMBEK kurs merkezinde 105 öğrenci lisans programlarına, 47 öğrenci ise önlisans programlarına yerleşti.

Toplamda 5 Adet sayısal sınıfı, 4 adet Eşit Ağırlık sınıfı ve 2 Adet Sözel sınıfından oluşan kurs, bir çok öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir; “KUMBEK Eğitim Kurumları Kumluca ve yörede büyük bir eksikliği doldurdu. Bu kurumda verilen destek kurslarından yöremizdeki öğrencilerimiz yararlandı. Ayrıca 14 öğretmenimiz üniversite sınavlarına hazırlanmada öğrencilerimize destek kurslarında kendi başarı ve yeteneklerini sergileme imkânı buldu. Kumluca Belediye eski başkanlarımızdan Hüsamettin Çetinkaya ve Yusuf Göven, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Girgin, Kumluca Belediye eski Başkan Yardımcımız Süleyman Falay, Sosyal ve Kültür İşler eski Müdürümüz Süleyman Fethi Örgel başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversite hayalini gerçekleştiren tüm öğrencilere başarılar dileriz. Önümüzdeki dönem kayıtlarımız devam etmektedir” dedi.