Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede büyük bir eksikliği giderecek olan ve ilçeye değer katacağı düşünülen kültür merkezi binasının en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını söyledi. Kültür merkezi binasının yapımının tamamlanmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yet...iştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Çetinkaya, kültür merkezinin içerisinde barındırdığı sosyal donatı alanlarıyla ilçede büyük bir eksikliği gidereceğini vurguladı.

Kültür merkezi binasının toplam 3 bin 500 metrekare inşaat alanında sahip olduğunu anlatan Başkan Çetinkaya, "Kültür merkezi binası içerisinde 300 metrekare kütüphane, sergi salonu, 500 kişilik konferans salonu, iki derslik, kafeterya, çok amaçlı teras ve mescit bulunuyor. Binanın dış cephesinde kemer ve sütunlarında Selçuklu motifleri kullanıldı" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birlikte görkemli bir törenle açılışını yapmayı planladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.