Kumluca Kardeşlik ve Dostluk Derneği tarafından “İslam Dünyası ve Kudüs” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, çocuklarınızın yüksek eğitimini yurt dışında aldırın, hiç olmazsa 4 yıllık fakültelerin son iki yılını ülke dışında okusunlar. Özellikle Afrika, Ortadoğu veya Uzak Doğu da okusunlar. Sizler Dünya’nın dört bir yanına dağılmayacaksanız, oralarda kültürümüzü, inancımızı yaymayacaksanız, Kasım Paşalı’nın ne işi var Sudan’da Peru’da, Çad’da. Gideceksiniz. Bugün uçakla 10 saatte uçtuğumuz yerlere, ecdadımız 10 ayda veya 10 yılda seferler düzenliyorlardı.

Bizler Müslümancı değil, Müslümanız. O yüzden Zalimin karşısında, mazlumun yanında olacağız. Zalim babamız olsa, Mazlum Düşmanımız olsa da öyle olacağız. 
Biliyor musunuz Dünyada sermaye sadece 62 kişinin elinde, bunlar kendi aralarında 7 ye ayrılıyor. 7 zengin, 7 ondan daha zengin falan…

Dünyada 300 Milyon aç çocuk var. Biz 10 yıl önce 300 milyon Dolar alabilmek için İMF nin kapılarında bekliyorduk. 
Bugün Suriyeli çocuklar için 7 milyar Dolar harcıyoruz. 
Merkez Bankamızın rezervlerini zorluyorlar. Borsayı, Doları istedikleri gibi patlatamıyorlar. PKK’yı, Fetö’yü, PYD’yi üstümüze salıyorlar. Yine de bizi dağıtamıyorlar. Çıldırıyorlar. 
Dünyada güçlü bir devlet olmak istiyorsak, güçlü bir donanmaya, güçlü bir orduya, güçlü bir ekonomiye sahip olmalıyız. 
Çin ve Hindistan nüfusu dünya nüfusunun yarısıdır. Bu iş nüfusla olmuyor.

Çalışacaksınız. Okuyacaksınız. Olmaz demeyin. Kuyudaki Yusuf’u Mısır’a sultan eden Allah sizin çocuklarınızı Dünya’ya hakim eder. Fatihle övünmek bizi cennete götürmez. Fatih bizimle övünür se cennete gidebiliriz. 
İki günü birbirine eşit olan aldanmıştır. Çocuklarınızı iyi yetiştirin. Okullardaki eğitimle yetinmeyin. Beyler eşlerinize evlerinizde daha az iş yaptırın ki okusunlar. Kadınlar okuyun öğrenin, erkekler sizin öğrendiklerinizi kıskanır. Onlarda öğrenir. 
Kudüs bizim için dindir. Mecusi ve Hristiyanlar için Mukaddestir. Çünkü onlar için Hz. İsa’nın Doğduğu ve dirileceği yerdir. 
Bakın Osmanlı’yı batıran Filistin toprakları olmuştur. Yiğit düştüğü yerden kalkar.

Yahudi ve Mecusilerin hedefi Dicle ve Fırat arasındaki topraklardır. Yani Mezopotamya’dır. Kudüs düşerse Türkiye düşer. Suriye’nin düştüğü duruma düşeriz. Mescidi Aksa (Kudüs bizim için bu yüzden gelecek davamızdır. 
Filistin Müslüman olmasa bile Kudüs bizim için mukaddes olmasa bile Mescidi Aksa Türkiye için gelecek davasıdır. 
Allah cahil ve zalim bir topluluğa yardım etmez.

Ol deyince olduran, Öl deyince öldüren Bir Allah var. Rızkınızdan şüphe etmeyin. Merak etmeyin. Eceliniz gelince öleceksiniz. Kaderinize ne yazılmışsa onu yasacaksınız. 
Kudüs’ü kurcalamayın. Kurcalayınca karşınıza dünyayı alırsınız diye düşünmeyin. Korkmayın. Allah Kudüs’ü kurtarmayı mukaddes kitabında vaat etmiştir. Allah’ın Kudüs’ü kurtarmak için bize ihtiyacı yoktur.

Siz, Allah’ım biz senden razı olduk. Sende bizden razı ol” deyin.
Konferans sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya plaket ve AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer’de Abdurrahman Dilpak’a çiçek verdi. Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, kitaplarını satın alan katılımcılara kitaplarını imzaladı.