Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündeme ek olarak meclis üyeleri tarafından bölgede yaşanan sorunlar ile ilgili meclise bilgilendirme yapıldı.

Oda faaliyetleri ve gündemdeki konular ile ilgili olarak söz alan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle eğitim ve ekonomiye çok önem verdiklerini belirtti. Kış döneminin gelmesiyle eğitim ve toplantılarla dolu birçok program hazırlığında olduklarını söyleyen Günay sözlerinde ” Üyelerimizi ve yöre halkımızı yetişmiş insanın çok değerli oldu günümüzde KUTSO’nun düzenlediği değerli eğitimlere mutlaka katılmaya davet ediyoruz” dedi.

1. Grup Meslek Komitesi adına söz alan Meclis Üyesi Gökhan Aslancan, yerelde hizmet veren işletmelerin zincir mağazalar ve online platformlar karşısında rekabet gücünün her geçen gün azaldığını belirtilerek, Avrupa’da ve dünyanın başka ülkelerinde yerel işletmelerin rekabet gücünü arttırmak adına yapılan güzel uygulamalar olduğunu söyledi. Bu konuda devlet tarafında acilen önlem alınması lazım diyen Aslancan, yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili KUTSO Meclisine bilgi verdi.

Adrasan adına söz alan KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Tahir Arslan, Adrasan’da tur teknelerinin sayısında yaşanan artışın yerel işletmecilere zarar verdiğini belirtti. Daha önce tamamlanamayan tekne sayısının sınırlandırılması ve teknelere plaka verilesi çalışmasının KUTSO öncülüğünde tamamlanmasını istedi. Arslan, Adrasan’ın yeni sezona sorunlarını çözmüş ve hazır bir şekilde girmesi için Adrasanlıların ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.