Kumluca'da kendi işini açmak isteyen Ayşenur Tanyıldızı (26), KOSGEB’den aldığı hibe desteğiyle Çıtır Simit işletmesini açarak, kendi işinin patronu oldu.

Genç Girişimci Ayşenur Tanyıldızı , “erken yaşta para kazanmak ve kendi işimi yapmak istiyordum. Üniversitedeki hocalarımla bu konu hakkında fikir alışverişi yaptım. KOSGEB’in genç girişimcileri desteklediklerini söyledi. Kendi işimi yapacağım ama nasıl yapacağım? Düşüncesi vardı. Babam Antalya Un Mamullerinin kurucusuydu. Bu işe aşikarım. Babamın rahatsızlığı için yerleştiğimiz Kumluca'ya yerleşerek Çıtır Simit işletmesini açtık. Buradan para kazanıyoruz. Biz artık Kumlucalıyız” dedi.

SADECE SİMİT YAPMAYI PLANLIYORDUK

Ailesinin desteğin her zaman hissettiğini söyleyen Ayşenur Tanyıldızı, “Babam hep şöyle yaklaşırdı. Yapın, girişin, çalışın, kovalayın söylemleriyle büyüdük. Birlikte iş yapıyoruz. Tezgaha geçip hamur açıp, müşteriye hizmet sunabiliriz. Biz sadece simit yapacaktık. Arz talep yönlendiriyor. Müşteri potansiyelimiz çok fazla. Kendimize özel tariflerimizle 50 çeşit ürün üretiyoruz. Butik pasta, poğaça, simit, pide, börek vb. ürünleri 13 dakika gibi kısa sürede hazırlayıp, sıcak bir şekilde sunuyoruz. Taze taze sunuyorum. Yok diye bir şey yok. Üretimden satışına kadar kendimiz varız. Üç bin kişiye Kumluca'da hizmet vererek, 10 çalışanımıza istihdam imkanı sağlıyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEYİ SİMİTÇİ OLMAK İÇİN Mİ OKUDUN?

KOSGEB yolculuğunu anlatan Ayşenur Tanyıldızı, “Girişimcilik dosyasını sunarken sen üniversiteyi simitçi olmak için mi okudun sorusuna: Ben ekmeğimin peşindeyim ‘Simit de Olur, Sakız da Olur’ diyerek cevap verdim. Bu düşüncede olduğum için gurur duyduklarını söylediler” dedi.

KOSGEB ile hedeflerini gerçekleştirdiğini söyleyen Tanyıldızı, “Devletin bana ve genç girişimcileri desteklediği önemli bir fırsat. Hayatımı değiştirdi. Bunu devletimize borçluyum. Sosyal devlet anlayışını gerçekleştiriliyor. Minnetim devletedir. Her zaman bunu devlete borç biliyorum” dedi.

Haber: Hamide KOÇUBABA