Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay, KUTSO Genel Sekreteri Mesut Bakar ve KOSGEB Kumluca Temsilcisi Recep Kösek katıldı. 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay yaptığı konuşmada, Kumluca örneğinden yola çıkarak bölgenin kalkınması için yapılması gerekenleri anlatarak, “Batı Antalya’nın en güçlü sivil toplum örgütü olarak bölgede kalkınmaya yönelik yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu yolda çok fazla mesafe kaydettik.” dedi. 

Ticaret Odasının çalışma prensiplerini ve üyelerine sunduğu hizmetler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Bakar da, Ticaret Odası olarak bölgede yaşayan vatandaşlara projelerini hayata geçirmek adına gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

Seminerin son konuşmacısı KOSGEB Kumluca Temsilcisi Kösek ise katılımcılara bir örnek proje üzerinden hareketle KOSGEB’in sağlamış olduğu hibe ve kredi konularını anlattı. Kösek, hibe ve kredilerden istifade etmek isteyen kişilerin üç aşamadan oluşan bir yol izlemeleri gerektiğini belirterek; “Bunlardan birincisi uygulamalı girişimcilik eğitiminin alınması, ikincisi iş planının hazırlanması ve sunumu, üçüncüsü ise vergi kaydının yaptırılması gerekliliğidir.” diye konuştu.

Seminer sonrasında konuşmaları için katılımcılara teşekkür eden Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Uğur Acar katıklarından dolayı günün anısına teşekkür belgesi takdim etti. Gökhan TEMEL