Kumluca ilçesinde dik ve büyük kayalıklar arasında, çam ormanlarının kapladığı doğa harikası Korsan Koyu, son yıllarda karavan ve çadırlarla tatil yapmak isteyenlerin akınına uğruyor. Çadır, karavan ve araçların denizin dibine kadar gelmesi görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle doğaseverlerin tepkisini çekiyor. Tatilcilerin çöplerini de koya bıraktığını belirten doğaseverler, çevre kirliliğine karşı önlem alınmasını istedi. Koyun 'korsan' kullanımından şikayetçi olan vatandaşlar çektikleri video ve fotoğrafları ilgili yerlere göndererek rahatsızlıklarını belirtti.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KABUL ETMEDİ
Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, alanın kendilerine tahsisi konusunda eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya zamanında Orman Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdıklarını belirtti. Kendilerine gelen cevapta, Korsan Koyu'na 3 kilometre uzaklıkta milli park bulunduğu, bu nedenle alanın belediyeye tahsis edilemeyeceğinin belirtildiğini anlatan Başkan Göven, konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını vurguladı.

TAHSİS TALEBİ
Geçen hafta yoğun şikayet aldıklarını, bunun üzerine Kumluca Kaymakamlığına yazı yazarak alanın kendilerine tahsisi konusunda yeniden girişimde bulunduklarını aktaran Başkan Göven, "Ancak henüz yanıt gelmedi. Muhtemelen kaymakamlık ilgili yerlere havale etmiştir. Bürokrasi çok çabuk ilerlemeyebilir. Burada kamp, karavan, çadır gibi kirliliğin yanında uyuşturucu kullanımıyla ilgili sıkıntılar var" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait alanda belediye olarak işlem yapma, müdahalede bulunmalarının söz konusu olmadığını da vurgulayan Başkan Yusuf Göven, "Yetki alanımızda olmamasına rağmen biz orada zaman zaman çöpleri toplatıyoruz" diye konuştu. Alanın belediyeye tahsis edilmesi halinde gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Başkan Göven, "Bize tahsis edilirse orayı pırıl pırıl yaparız. Düzenleriz, güvenliğini sağlarız. Personel görevlendiririz. Vatandaşlar piknik malzemelerini alıp denize girip günübirlik kullanım yapar" dedi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİR ALIYOR
Olimpos Beydağları Milli Parkı'na 3 kilometre uzaklıktaki Korsan Koyu günübirlik piknik alanı kapsamına girmiyor. Yasaya göre, koyun günübirlik piknik alanı ilan edilmesi için milli parka 3 kilometreden fazla uzaklıkta bulunması gerekiyor. Korsan Koyu, yönetmelik gereği günübirlik piknik alanı olarak ilan edilmediği için kontrolsüz şekilde kullanılıyor. Kendilerine de çok sayıda şikayet iletildiğini kaydeden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, korumaya yönelik tedbirlerin alınmaya başlandığını, araçların görüntü kirliliğine neden olmayacak uzaklıkta park edilmesinin sağlanacağı, karavan ve çadıra izin verilmeyeceğini bildirdi. Yetkililer ayrıca bölgenin arkeolojik sit kapsamına girdiğini de vurguladı.