Etkinlikte katılımcılar doğa yürüyüşü, motokros gösterisi, fotoğraf çekimi gibi aktivitelerde bulundu. Etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendiler. Bol temiz hava alan katılımcılara Kumluca Belediyesi Aşevinde hazırlanan kavurma, pilav, keşkek ikram edildi.

Kumluca Doğa Sporları Kulübü Başkanı Muttalip Demiröz, "Kumluca Doğa Sporları kulübü (KUDOSK) olarak Kumluca Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kırkpınar Yaylası şenliklerine bizde katıldık. Etkinliğimiz iki gün cumartesi ve Pazar sürecek aynı saatlerde şu an da kızlar sivrisi Kuzey cephesinde TODOSK Doğa Sporları Kulübü etkinlik düzenliyor bizde Kumluca olarak Kızlar Sivrisi’nin güney cephesinde bu etkinliği düzenleyeceğiz. Akşam 2450 metre rakımdayız şu anda burada kamp kuracağız, kam ateşi yakacağız saat 10:00 11:00’a kadar sohbet ederiz ondan sonrada uyuyup sabah erken saatlerde buradan yürüyüşe başlayacağız. Saat 8:00’da Kuzey cepheden yürüyüşe katılan TODOSK üyeleriyle Kumluca KUDOSK zirvede buluşacağız. Türk Bayrağımızı ve belediyemizin bayrağını zirveye dikip yarın öğleye doğru kamp alanımıza döneceğiz. Katılan ve bizle zirveye gelecek olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Biz yıllardır zirve yapıyoruz. Hep Çam Kuyu, Söğle (Elmalı) tarafından yürüyüşlerimizi yapmıştık ilk defa Kırkpınar Yaylası’ndan Kızlar Sivrisi Zirve etkinliğimizi düzenleyeceğiz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğiz, bundan sonraki yıllarda da aynı tarihlerde olmasa da daha geniş bir katılımla şenlik havasında bu etkinlikleri devam ettireceğiz" dedi.

Beykonak Motokros Kulüp Başkanı Bülent Dönmez, "Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’nun düzenlemiş olduğu Kumluca’nın Doğa yürüyüş etkinliğinden çocuklarımıza doğayı tanıtmak ve eğitim vermek amacıyla bizde katıldık. Destek vermeye geldik. Mustafa Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz bu tür etkinliklerin devamını dileriz" ifadelerini kullandı.

Kumluca Belediye Meclis Üyesi İsmail Başar, "Bugün Kumluca’nın Karacaören Mahallesi’nin Kırkpınar Yaylası’ndayız. Dağcılık Günü etkinliği için buradayız. Etkinlikte çadırların kurulumunda olsun yemeğinde suyunda bizlere destek veren Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’na teşekkür ederiz. Bu bir ilkti inşallah gelecek yıllarda en iyi şekilde devamını yapacağız’’ dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Abacıoğlu, "Kumluca Belediyesi olarak Kırkpınar Yaylası’nda düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Yaylamızın bu güzelliklerini, çadırlarını kalıcı hale getirdik. Yürüyüş yolunda yürüyüş yapan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Çadır yerleri kalıcı hale geldi burada seyahat edip, konaklayabilirler" dedi.