Kumluca Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun yönettiği oturumda gerçekleştirilen mecliste Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye imam hatibi Özkan Eke tarafından Kuran'ı Kerim ve dualar okundu.

Gündem öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ülkenin son dönemde zor günler geçirdiğini söyledi. 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Köleoğlu, belediyenin altında Gençlik ve Kütüphane Merkezi açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Gençlerin yararlanacağı, kitap okuyacağı, açık oturum gibi fikirlerin tartışıldığı bir yer olacağını aktaran Başkan Köleoğlu, açılışını hep birlikte yapacaklarını anlattı.

Temel Eğitim Mahallesi'nde bulunan yerlerin tapularını önümüzdeki günlerde törenle teslim edeceklerini de kaydeden Başkan Köleoğlu, "Kumluca Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının Temel Eğitim Mahallesi'nde yapılması konusunda Kaymakam Hakkı Uzun ve AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal'a işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Bu talebimize karşılık geldi. Buradan müjdesini veriyorum, cami, çocuk parkı, KYK yurdu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık binalarınızın yapılması için işbirliği yapıyoruz. Türkiye'nin en güzel Yörük göçünü yapan Kumluca'mız Tarım Festivali kapsamında yapacağımız Yörük göçünü muhtarlarımızın büyük desteğiyle icra edeceğiz" dedi.

BAŞKAN KÖLEOĞLU'NA 2 SORU

Toplantıda söz alan meclis üyesi AK Parti'li Halil Karataş, Başkan Köleoğlu'na cevaplaması için 2 soru yöneltti. Karataş, "Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenen ve halkın mağdur olmasına sebep olan kantin ve Toptaş Göleti yakınlarındaki asfalt şantiyesinin bir firmaya verildiği dedikoduları hakkında bilgi verir misiniz?" dedi.

'BU MAĞDURİYETİ BİR SAAT İÇİNDE GİDERİRİZ'

Başkan Mustafa Köleoğlu, şöyle dedi:

"Acil servisin önündeki yere 'çay içilsin' diye izin verilen bir yer burası. Sonradan burası devlet kurumu bünyesinde olduğu için restoran haline getirilip, devlet hastanesinden habersiz şekilde açık gıdaların satıldığı bir yer haline getirilmiş. Biz de harekete geçip ruhsatsız olduğunu tespit ettik. Sağlık Bakanlığımız düzeyinde bu inşaatın yeniden yapılması planlanmış. Sadece hastane kantini planlanması yapılmamış. Burada belediye başkanını zora sokmaya çalışmaya gerek yok. 112 acil ve ambulans, helikopterlerin indirildiği alana kaçak yapı yapmışlar. Sağlık Bakanlığı tarafından burada yapılacak düzenlemenin ardından ruhsatı hemen verebiliriz. Burada mağduriyeti yaratan biziz. Burada ortak bir karar alırsak bu mağduriyeti bir saat içinde gideririz. Sağlık Bakanlığı hastane yerleşkesi içinde kantin yeri planlayıncaya kadar belediyemiz şirketi ürün satışı yapabilir. Çünkü mağduriyete sebep olanda Kumluca Belediyesidir. Asfalt tesisiyle ilgili olarak da herkes kendi arsasına bir şeyler yapabilir. Ama bununla ilgili bize yapılan bir başvuru yok."

Toplantıda daha sonra gündemin görüşülmesine geçildi. 3 ayrı maddenin görüşülüp karara bağlandığı oturumda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 19.02.2020 tarihli ve 200 sayılı Temel Eğitim Mahallesi 127 ada 256 parsel etrafına ait uygulama imar planı değişikliği konulu yazısı, 201 sayılı Kavak Mahallesi 111, 129, 132, 133, 134, 135, 136 ve 137 adalara ait uygulama imar planı değişikliği yazısı görüşülerek oybirliğiyle karar bağlandı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 02.03.2020 tarihli 254 sayılı ve şartlı 'bağış' konulu yazısı görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.

Meclis toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi.