Belediye Meclisi 4 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Kumluca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

İLAÇLAMA YAPILIYOR FAKAT SİNEKLER ÖLMÜYOR

Kumluca Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş; “İlaçlama yapılmasına rağmen sinekle ilgili ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kumluca’da daha önce böyle bir sivrisinek sıkıntısı yaşamamıştık. Olympos’ta sabaha karşı 4’te ilaçlama yapıldığına şahit oldum. Fakat sineği öldürmüyor. Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp önlem alınması gerekiyor” dedi. Kumluca belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Evet sivrisinek sıkıntısı var. Bunun kaynağı araştırılıyor. İnşallah neticelendirilecek” dedi.

MAVİKENT'E PTT ACENTESİ AÇILIYOR

Plan ve Bütçe Komisyonunun, Mavikent Mahallesine PTT acentesi açılması konusunda Belediye başkanına yetki verilmesi hususu komisyondan geldiği şekliyle meclisten oybirliği ile geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan başkan Köleoğlu; “Burada (Mavikentte) vatandaşlarımız fatura işlemlerini, emekli maaşlarını çekebilecek. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Zabıta tembihnamesinde değişiklik yapılan değişiklik ile tembihnameye “Şezlonglara zarar vermek yasaktır. Şezlongları ücretsiz kullanmak yasaktır” ifadeleri eklendi. Eklenen ifadeleri içeren maddeleri eklenmesi oy birliği ile karar verildi.

HURDACI VE SEYYAR SATICILARDAN RAHATSIZIZ

Meclisin üçüncü gündem maddesinde bulunan hurdacılar ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş; “Adrasan, Olympos ta hurdacılardan çok şikâyetçiyiz. Turizm sezonundayız. Bu arkadaşların ekmek parası fakat günde 10-15 tane hurdacı geliyor. Birde megafonla anonsa yapılıyor. Turizm sezonunda hoş olmuyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Ayrıca ciddi anlamda seyyar satıcı sıkıntısı çekiyoruz. Nerden geldiği belli olmayan ürünlerle halkın sağlığı tehlikeye atılıyor. Orada iş yerleri olan birçok arkadaşımız şerefli bir şekilde hiçbir şekilde hiçbir ürününü seyyar satmıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

HURDACILARIN KUMLUCA’YA GİRMESİ YASAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Hurdacıların Kumluca’ya girmesi yasak. İlçemizde kâğıt, çöp gibi geri dönüşüm malzemeleri toplanması yasak. Hurdacıların toplama yetkisi yok. Kumluca Belediyesi yetkisi dâhilinde özel bir şirkete ihale edildi. Gereken yapılacak. Özellikle Olympos’ta bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Turizm sezonunda hoş bir görüntü değil. Zabıtamız daha fazla önlem alacak. Olympos-Çıralı bölgesi Kemer Zabıtaları ile birlikte hareket ederek önüne geçilmesi için mücadele ediyor. Kemer Belediyesi birlikte bunun protokol dönüştürülmesi ile ilgili görüşmeleriniz devam ediyor” dedi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, spor ve kültür etkinliklerde derece alan kişilere ayni ve nakdi yardım ile ödülleri konulu ek önergesi plan ve bütçe komisyonuna havalesi oy birliği karar verildi.

Mali işler Müdürlüğünün aşevine bağışlar ve Narenciye Camiine yapılan şartlı bağışların kabulü ile ilgili banka hesaplarının açılması ve bağışa uygun kullanılması konusunda başkana yetki verilmesi önergesi, oy birliği kabul edildi.

Belediye meclis toplantısı yılda bir gün tatil yapılması zorunluluğu nedeniyle daha önce karar verildiği gibi Ağustos ayı meclis toplantısı yapılmayacak. Belediye meclisi bir ay ara ile Eylül ayında tekrar toplanacak.

Meclis toplantısının sonunda Başkan Mustafa Köleoğlu, belediye meclis üyelerine taşınabilir şarj aleti hediye etti.