Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan Meclis toplantısı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi

Açılış konuşması yapan Başkan Köleoğlu, geçtiğimiz ay faaliyetlerini ve önemli günlerle ilgili mesajlarını paylaştı.

E-BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Mutlu Kumluca’ya önemli bir projeyi kazandırdıklarını, e-belediyeciliğe geçileceğini ifade eden Köleoğlu, tüm belediye hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından online yapabileceğini, ödemelerin, hizmet talepleri gibi hizmetlerin online yapılabileceğine söyledi.

HER ALANA İNTERNET

Köleoğlu, “Öğrencilerimizin internet erişimini artırmak için kablosuz teknoloji ile her alana internet ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

AK PARTİ GRUBUNDAN KÖLEOĞLU’NA SORULAR

AK Parti grup sözcüsü Belediye Meclis Üyesi Özgür Erkan, “e-belediyecilik ile ilgili eksikliği giderdiğiniz için tebrik ediyoruz. Kumluca Belediyesi tarafından yapılacağı ilan edilen, organize sanayi bölgesi, şehir stadının yapımı, toptancı hal içinde yapılacak akaryakıt istasyonu, sebze atıklarından organik gübre üretme tesisleri, Beykonak Mavikent Mahallelerinde ara yollarının çok bozuk olması, yine Mavikent – Beykonak Mahallelerinde sera atıklarının yakıldığı ve halkın bundan rahatsız olduğu, Gavur Deresi Çayındaki kirliliğin sebebi, ulusal basında haber konusu olan şahsi alışverişlerinin belediye bütçesinden ödenmesi konularında Başkan Köleoğlu’ndan açıklama istedi. Sorulara cevap veren Köleoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

SANAYİ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

“Organize Sanayi ile ilgili tüm çalışmalarımız projelerimiz tamamlandı. Valiliğimiz ve ticaret odamızla da görüştükten sonra projemize son haline getireceğiz. Pandemiden dolayı gecikti. İnşallah hep birlikte yapacağız.

AKARYAKIT İSTASYONU İHALEYE ÇIKIYOR

Akaryakıt İstasyonu ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. En kısa zamanda ihaleye çıkacağız.

STAD PROJESİ BİTTİ

Stad ile ilgili borçlanma limiti yüksekliği nedeniyle İller Bankası’nda geri dönmüştü. Proje çalışmalarını tamamlıyoruz en kısa zamanda ihaleye çıkaracağız.”

KUMLUCA’DA SIFIR ATIK PROJESİ

Sebze atıklarından gübre üretim tesisi ile ilgili soruya cevap veren Başkan Köleoğlu; “Katı Atık Tesisi Milli Emlak’ın yeriydi biliyorsunuz. Kendi imkânlarımızla başlamıştık. Büyükşehir Belediyemizinde orada projesi var. Büyükşehir Belediyemiz araziyi Milli Emlak’tan aldıktan sonra 4 dönüm yer tahsisi yapacağız. Sıfır atık projesini kapsayacak organik gübre tesisini yapacağız.

YOL ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Beykonak - Mavikent yolları 1283 km karedeki Kumlaca’mızın tüm yollarında yağışlarla birlikte tüm yollarımızda tahribat söz konusu. Ekiplerimizin şu anda toprak yollarımızın tamiratı için çalışıyor. Havaların düzelmesiyle beraber hızla asfalt yollarımızın yama çalışmaları yapılacak.

SERA ATIK YANGINLARI SABOTAJ

Sera atıklarını bilerek yakıyorlar. Sabotaj var yağmurda bile sera atıkları yanıyor diye bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz önceki dönemlerde bu yangınlardan Temel Eğitim Mahallesi duman altında kalıyordu. Biz temel Eğitim Mahallemizi ve ilçemizin büyük bir bölümünü atık dumanından etkilenmemesi için sera atıklarını toplama merkezi oluşturmuştuk.

SERA ATIKLARINDA KUMLUCA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Gavur deresindeki kirlilik ile ilgili incelemelerde bulunduk. Sera atıkların doğaya karışması sonucu kirlilik oluşturmuş. Büyükşehir Belediyemiz İlçe Sağlık Müdürlüğü gerekli önlemleri aldılar. Bir an önce organik gübre tesisini yapmamız gerekiyor. Kumluca Sera atıklarında 500 bin tonla Türkiye’de birinci sırada. Bakanlığa sunduğumuz proje kabul edilmezse kendi imkânlarımızla borçlanıp yapacağız.

Büyükşehir Belediyemiz Batı Antalya’nın en büyük katı atık bertaraf tesisini İlçemize yapacak. Batı Antalya’nın en büyük sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Basına yansıyan Kamu zararı yaptığım alışveriş ile ilgili olarak ta, Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulundum. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Böyle bir alışveriş yoktur. Şahsım ile ilgili buna benzer bir sürü iftira söz konusudur” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Sözcüsü İsmail Başar ve İyi Parti Grup Sözcüsü Ali Okur, alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını ve iyi dileklerini iletti.

MAVİKENTLİ YERE DÜŞEN BAYRAĞI ÖPÜP ALNINA KOYAR

Geçen hafta Mavikent’te çöpte bulunan bayraklar belediye ile ilgili bir alakası olup olmadığı sorusuna cevap veren Başkan Köleoğlu; “Çöpe atılan bayraklarla ilgili Kumluca Belediyemizin 5 yıl önce dağıttı bayraklardır. Mavikentliler vatansever insanlardır. Mavikent Mahallesine yapılan bir sabotaj olarak diye düşünüyorum. Cep telefonu ile çekilip sosyal medyada paylaşılması sabotajdır. Yapılanı kınıyorum. Kumluca Belediyesi de işin içine sokulmaya çalışıldı. Mavikentli yere düşen bayrağı öpüp alnına koyar” dedi.

MÜNAFIKLARI KINIYORUM

Kumluca Belediyesi Basın Birimine alınan teknik cihazlarda gereksiz harcama yapıldığı iddialarına da açıklık getiren Mustafa Köleoğlu; “Türkiye’de 1600 belediye bu kameraları alıyor. Biz alınca Kumluca Belediyesi filim mi çeviriyor diye haber yapıyorlar. Buna yapan belli kesim münafıklardır onları kınıyorum” dedi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra, pandemiden dolayı kapalı bulunan kahvehanelere yardım, nikah ücretlerinin arttırılması, mülkiyeti belediyenin elinde bulunan Bölge Trafik İstasyonu binasının sözleşmesinin yenilenmesi, ilçe genelinde taşkın yaşanan dereler üzerindeki köprüler ve sanayi kavşağında yapılacak köprüler için borçlanma yetkisi gibi 11 madde görüşülerek karara bağlandı.