Başkan Köleoğlu: “Belediyemizce gönderilen yazıda ayın 25’ine kadar boşaltılması gerektiği yazmaktadır. Yazıyı kendini uyarlayan daha önce belediye başkana aday adayı olmuş Halk Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, bizleri siyasi yönden zor durumda bırakmak amacıyla gençlerle bizi karşı karşıya bırakmaya çalışmıştır. Yazının gittiği gün 1,5 saat içinde binayı boşaltan ve gençleri belediyeye yönlendirerek bizi zor durumda bırakmak isteyen Tekdemir, öğrencileri kendisi mağdur etmiştir. Kimsenin şüphesi olmasın biz KUMBEK binasını daha modern hale getirerek, 350 öğrencinin değil 2000 öğrencinin eğitim alabileceği modern bir eğitim alanına dönüştürerek, önümüzdeki eğitim öğretime hazır bir şekilde teslim edeceğiz. Gençlik gelecektir diyerek çıktığımız bu yolda Kumluca gençliğine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kumluca Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kumluca Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında yapıldı.

ADRASAN’I 15 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Köleoğlu: “Ramazan Bayramı Birlik ve beraberlik içinde geçti. Herhangi bir tatsız bir olay yaşanmadı. Kumluca tarımda olduğu kadar Turizm’de de gelişim sağlıyor. Adrasan tatilci akının uğradı. Adrasan’ı yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret edildiği söyleniyor. Yaşanan boğulma hadisesiyle ve kazalar nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu dönemde şehit haberleri aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Haziran Meclis’imiz hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda, grup sözcülerine gündem dışı söz verildi.

KOMİSYON ÜYELİKLERİNDE PARTİLER EŞİT ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMİYOR
Ak Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş, “Başkan yardımcıları hayırlı olsun, görevlerinde başarılar dileriz. Komisyon üyeliklerinde partiler eşit şekilde temsil edilmiyor. Meclis dağılımına göre üye temsil yönünde mahkemeye başvurduk. Mahkeme sonucundan olumlu bir karar bekliyoruz. CHP dahil eşit bir şekilde plan ve bütçe komisyonunda temsili sağlanmıyor. Plan ve bütçe komisyonlarının tekrar belirlenmesi talep ediyoruz. Önceki dönemlerde Festival’e harcanan miktar meclis üyeleriyle paylaşılırdı. Meclisin bilgilendirmesini talep ediyoruz“ dedi.

İYİ PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ TUNCAY DALGIÇ
İyi parti grup sözcüsü Mehmet Toprakçı’nın Başkan yardımcılığına atanması nedeniyle grup sözcüsü Tuncay Dalgıç olarak belirlendi. Dalgıç, Haziran ayı meclisinin hayırlı olmasını diledi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM 
KUMBEK ile ilgili söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Özgür Erkan, “Dershanelerin lav edilmesinin ardından 2015 yılında Milli Eğitim tarafından KUMBEK başlatıldı. O günden bugüne ciddi başarılar elde edilmiş. En son 3 tıp fakültesi, 1 diş hekimliği ve 10 hukuk fakültesi gibi başarılar elde edilmiştir. Bölgeye büyük katkı sağlayan bir kurumun yok olmasını kabul etmiyorum. Eğitimsel açıdan burada yaşanan yanlış anlaşılma varsa düzeltilsin istiyorum. Doğruysa da bir eğitimci olarak bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI LOJMANINA YAPILAN TADİLATI SORDU 
MHP Grup Sözcüsü Mehmet Durukan, KUMBEK’in durumunu ve Deniz Obalarında bulunan Belediye Başkanı lojmanına yapılan tadilatı sordu.

GELEN MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAMAK İÇİN DÜZENLEME YAPTIK
Grup sözcülerinin sorularını cevaplayan Köleoğlu: “kanunen ne gerektiyse o şekilde meclis toplantısı yapıldı. İlk meclis toplantısı 5393 sayılı kanuna göre 5. Gün davet edilmeksizin toplanır. Ak partili arkadaşlar katılmadığı için komisyonlara o günkü çoğunluğa göre yapılmıştır. Hukuka gitmiş bir konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Mahkeme sonucuna göre konuşuruz. Festival giderlerini Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan komisyon denetliyor. Rapor çıkınca açıklayacağız. Belediye personeli, kurumun aracı gereci her bir parçası benim için değerlidir. Belediye başkanın kullandığı 2 adet lojman var. Bir daire ve oba var. Benden önce gelen ve devam eden yerlerin bakımlarını yaptık. Gelen misafirlerimizi ağırlamak için düzenleme yaptık” dedi.

TEKDEMİR ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMİŞTİR 
KUMBEK ile ilgili talihsiz bir olay yaşadıklarını söyleyen Köleoğlu, “okulların kapanması ile ilgili üniversite sınavına girecek gençlere moral vermek için ziyaret ettik. Ve oradaki sorunları yerinde gördük. 200 öğrenciyle buluştuk. Binlerce kere teşekkür ederim bu projede emeği geçenlere harekete geçirenlere. Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Tekdemir ve gençlerin talebi üzerine tadilat yapılması konusunda söz verdik. Ve bu yönde belediyemiz avukatı ve yazı işleri müdürlüğüne gerekli talimatı vererek harekete geçilmiştir. Belediyemizce gönderilen yazıda ayın 25’ine kadar boşaltılması gerektiği yazmaktadır. Yazıyı kendini uyarlayan daha önce belediye başkana aday adayı olmuş Halk Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, bizleri siyasi yönden zor durumda bırakmak amacıyla gençlerle bizi karşı karşıya bırakmaya çalışmıştır. Yazının gittiği gün 1,5 saat içinde binayı boşaltan ve gençleri belediyeye yönlendirerek bizi zor durumda bırakmak isteyen Tekdemir, öğrencileri kendisi mağdur etmiştir. Kimsenin şüphesi olmasın biz KUMBEK binasını daha modern hale getirerek, 350 öğrencinin değil 2000 öğrencinin eğitim alabileceği modern bir eğitim alanına dönüştürerek, önümüzdeki eğitim öğretime hazır bir şekilde teslim edeceğiz. Gençlik gelecektir diyerek çıktığımız bu yolda Kumluca gençliğine destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN TOPLAM BORCU 6 MİYON 343 BİN TL
,Geçtiğimiz meclis toplantısında meclis üyelerinin belediyenin borç ve alacaklarının açıklanması talebi 
Mali Hizmetler Müdürü Kazım Turkay, tarafından açıklandı.
Turkay yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“1 Nisan 2019 itibariyle 53 memur, 86 kadrolu işçi, 130 taşeron işçi, 75 İŞKUR işçisi ile beraber 344 personele her ay 1 Milyon 760 bin TL ödeme yapılmaktadır. 1 Nisan itibariyle devreden borç 2 Milyon 220 bin TL, Fatura karşılığı borç 2 Milyon 783 bin TL, İller Bankası borçları 1 Milyon 343 bin TL olmak üzere toplam belediyemizin borcu 6 Milyon 343 bin TL’dir. Belediyemizin 2000 yılından bu yana 9 Milyon TL alacağı vardır.”

Konuşmaların ardından meclis gündemi görüşüldü. Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğünün 27/03/2019 tarihli ve 1483519 sayılı yazısı üzerine Mavikent Mahallesi Kadastro çalışmalarında görev yapacak bir bilirkişi belirlendi ve oy çokluğuyla kabul edildi. Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğünün 10/04/2019 tarihli ve 1750589 sayılı yazısı üzerine Yeşilköy Mahallesi Kadastro çalışmalarında görev yapacak 6 bilirkişi seçimi yapıldı, oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelleci‘nin yetkili Sendika ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalama yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğünün Adrasan Göleti ve Sulama Devri konulu 21/05/2019 tarihli ve 333040 sayılı yazısının ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 24/01/2018 tarihli ve 3625 sayılı Kemer-Ulupınar, Kumluca-Yazır ve Adrasan Tarımsal Sulama Tesisinin devri ile ilgili talebi oy birliği Kumluca Belediyesine devredildi.

Mali Hizmetler Müdür V. Kazım Turkay’ın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası gereği görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcısına verilecek ödeneğin belirlenmesi görüşüldü. Başkan Yardımcısına verilecek maaş 3/2 oranında oy birliği ile belirlendi.

Gündemin 8. Maddesinde Mali Hizmetler Müdür V. Kazım Turkay’ın belediyeye ek hesap açılması görüşüldü. Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Turkay, “belediye banka hesaplarına zaman zaman konuşarak anlaşabilecekken kötü niyetli insanların hacizleri ile karşılaşıyoruz. Başımıza böyle bir şey geldiği takdirde hesaplarımızda sıkıntı yaşıyoruz. Kamu yararı göz önünde bulundurarak vergi resim ve harçlar hesabı açıldığı takdirde haciz edilemez deniyor yasada” dedi. Bilgilendirmenin ardından vergi resim ve harçlar hesabı açılması oy çokluğuyla kabul edildi.