31 Mart yerel seçimlerinde Kumluca Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Köleoğlu, mazbatasını aldıktan sonra mevcut Belediye Başkanı Yusuf Göven’den başkanlığı devralarak resmen görevine başladı. Coşkulu bir kalabalıkla Kumluca Belediye hizmet binası önünde karşılanan yeni belediye başkanı Mustafa Köleoğlu'nu görmek isteyen vatandaşlar başkanlık makamında izdiham yaşattı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, önce Kumluca İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tutku Uysal ve İlçe Seçim Müdürü Behçet Kale’den mazbatasını aldı. Başkan Köleoğlu mazbatasını alırken, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Kumluca İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, İyi Parti Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan’da eşlik etti.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Başkan Köleoğlu, ardından Cumhuriyet Halk partisi ve İyi parti İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. 
Daha sonra ise Kumluca Belediye Başkanlığına geldi. Başkan Köleoğlu, Kumluca Belediyesine gelişinde davul zurna eşliğinde çiçeklerle coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kumluca Belediyesi makamında, mevcut Başkan Yusuf Göven, yeni Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na görevi devretti.

KÖLEOĞLU, TÜM KUMLUCA HALKININ BELEDİYE BAŞKANIDIR

Daha önce devir teslim töreni ile görevi devir aldığını ve şimdide teslim ettiğini, böyle törenlerde ne konuşulur bilmediğini belirten Mevcut Başkan Yusuf Göven, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada; “Kumluca Belediye Başkanlığı rozetini yeni Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’na taktım. Mustafa Köleoğlu, bundan sonra bir veya iki partinin değil tüm Kumluca Halkının belediye başkanıdır. Bundan da şüphem yoktur. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın” dedi.

HERKESE EŞİT DAVRANACAĞIM

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Önümüzdeki dönem de Kumluca’da yeni bir yönetim anlayışı olacak. Millet İttifakının oluşturmuş olduğu belediyecilik anlayışını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Ötekisi olmayan Kumluca’yı hep birlikte yaşayacağız. Yarım asırdır Kumluca’ya emeği geçen tüm belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Rahmetle anıyorum. Kumluca’daki sandığa atılan tüm oylarla ben belediye başkanı oldum. Dolayısı ile bundan sonra tüm Kumlucalıların belediye başkanı olacağım. Bu yaşıma kadar kimseyi ötekileştirmedim. Bundan sonra belediyemizin imkanlarını eşit bir şekilde faydalanması için elimden geleni yapacağım. Kumluca’mızın kalkınması için adeta seferber olacağım. Artık Gülümseyin Mutlu bir Kumluca’dasınız. Kumluca’daki 1283 kilometrekarelik alandaki 70 Bin kişiye eşit bir şekilde hizmet dağıtacağım. İlçe merkezindeki vatandaşımın da belediye başkanı olacağım. Herkese eşit davranacağım” dedi.

Konuşmaların ardından Yeni Cami Müezzini Samet Yorgancı tarafından dua okundu. Konuşmaların ardından Köleoğlu, hizmetlerinden dolayı Göven'e plaket takdim etti.

BAŞKAN MUSTAFA KÖLEOĞLU'NUN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ŞÖYLE OLUŞTU:

Batuhan Mutlu Engin, Mehmet Toprakçı, Haşan Hoyrazlı, Erhan Durdaş, Tuncay Dalgıç, Ayhan Aytekin, Celil Demiröz, Rabia Demir, Ali Okur, Hasan Deniz, Mehmet Atıcı, Faik İlter,

Kontenjan: Kerem Kaya Turan, İsmail Başar, Ünal Abacıoğlu.