Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Ak Parti İlçe Erol Uysal, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, STK Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, protokol üyeleri tarafından asitli içecekler yerine portakal suyunun tüketilmesine dikkat çekmek için portakal suyu sıkıldı.

Törende kütüphane ile ilgili açıklama yapan Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi Müdürü Osman Mutlu; “Akademik seviyesi ve Sosyo-Kültürel anlayışı bakımından emsalleri arasında fark yaratan ve tercih edilen bir okul olmayı, vizyon edinerek çıktığımız yolda, okulumuza kazandırdığımız bu Z-Kütüphanemiz; güncel kitap hazinesi, bilgisayar ve internet erişim alt yapısı, huzurlu çalışma ortamı kitap-cafe tarzı tasarımı ve genç bakış estetiği ile emsalleri arasında fark yaratmaktadır. Tertip komitesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Oluşturulan Z kütüphanede, 1490 kitap var iken; Okul Aile Birliği, gönüllü bağışçılar ve öğrencilerden gelen 860 kitap ile birlikte toplam 2350 kitap bulunuyor. Kütüphanedeki kitap sayısının 5 Bin olması hedefleniyor. Kütüphane bünyesinde aynı zamanda internet ortamında bilgi edinebilmek için 3 adet bilgisayar bulunuyor. İhtiyaca göre bilgisayar sayısı arttırılacak.

Kütüphanenin açılışında konuşma yapan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ise; “Bugün, İlçemizde Zenginleştirilmiş Kütüphanelere bir yenisinin daha ekleniyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bununla birlikte hayırseverler kanalıyla ve devlet eliyle yapılan toplamda 6 adet Z Kütüphanemiz ilçemiz okullarında öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu proje ile okullarda öğrencilerin kitaplarla irtibatı daha da artacak ve diliyorum ki daha çok okuyan nesiller yetişecektir” dedi.

Kütüphanenin yapım sürecine ilişkin bilgiler veren Girgin: “22 Ocak 2017 tarihinde o gün görevde bulunan Kaymakamımız başkanlığında ve tertip komitesince planlanan Kumluca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle gerçekleştirilen Deve Güreşi organizasyonu sonucunda elde edilen tüm gelir Müdürlüğümüze bağlı Eğitimi Geliştirme ve Koruma Demeğimiz tarafından Okul Aile Birliği Hesabına 85.049,00 TL olarak aktarılmıştır. O dönemde okul bünyesinde yapılması planlanan Spor Salonu, maliyetinin yüksek olması nedeniyle hayata geçirilememişti. Ancak eğitim için yapılacak daha onca şey vardı. Bu doğrultuda Okul Aile Birliği ve Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmede sağlanan bu bütçe ile okulumuza bir Z Kütüphane kazandırarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda okulumuza 81,350,00 TL harcanarak kısa bir zamanda biraz sonra açılışım gerçekleştireceğimiz kütüphane oluşturulmuştur. Kütüphanemiz bünyesinde 1490 kitap temin edilmiş olup Okul Aile Birliğimiz ve gönüllü bağışçılar ve öğrencilerimizce derlenen 860 kitap ile birlikte toplamda 2350 kitap kütüphanemize kazandırılmıştır.

Bu doğrultuda bu güzel eğitim yatırımın başından sonuna kadar emeği geçen başta bu süreçte görev yapan Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Müdürlüğümüze bağlı Eğitimi Geliştirme ve Koruma Demeği’ne, Okul Aile Birliği Yönetimlerimize, Deve Güreşi Tertip Komitesi Üyelerine, Hayırseverlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize hülasa isimlerini tek tek sayamadığım herkese camiamız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.