Kumluca’ya bağlı Beykonak Mahallesi Motokros Pisti'nde düzenlenen yarışların ikinci gününde sporcular MX, MX1, MX2, MX2 junior, 85 cc, 65 cc, 50 cc ve Veteranlar birinci ve ikinci etap yarışlarını gerçekleştirdi. Yarışlara, Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Kütahya, Uşak, Balıkesir ve Bursa'nın yanı sıra KKTC ve Bulgaristan'dan yaklaşık 100 sporcu katıldı. 

Yarışların öğleden sonra yapılacak ikinci etap mücadeleleri sonunda dereceye giren sporculara ödül ve kupaları Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Motosiklet Federasyonu Genel Sekreteri Kutbettin Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yarışlar sonunda yaptığı açıklamada bu yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen, yarışların çok güzel olduğunu belirtti. Ayrıca yarışlara Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden sporcuların da katılmasının yarışların ulusal değil, uluslararası bir yarış olduğunu ortaya koyduğunu ifade ederek, yarışların yapılmasında emeği geçen başta federasyon yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür etti. 

Yarışlarda MX kategorisinde dereceye giren Şakir Şenkalaycı da yarışların çok güzel geçtiğini, ilk defa yapılmasına rağmen parkurun ve yarışlara seyircinin ilgisinden son derece memnun kaldıklarını söyledi. 

Sekiz ayrı kategoride gerçekleşen bin 515 metrelik parkurda dereceye giren sporcular ve kategorileri ise şu şekilde oldu: MX2 junior: Hakan Halmi, MX2 Hakan Halmi, MX1 Shevki Shevkiev, MX Atanas Petrov, 50 cc Hakan Mustafa Tüter, 65 cc Viktor Borislavov, 85 cc Kaya Alptürk, Veteran Koray Uysal ve Veteran komite özel İzzet Sezgin. Gökhan TEMEL