Çok geniş bir alanı tarayan ve anlık meteorolojik bilgileri paylaşan Radar İstasyonu, özellikle kış mevsiminde, çiftçilerin ve denizcilerin gözü kulağı oluyor.

KESİN VERİLER PAYLAŞILIYOR

Çünkü bu istasyon, anlık, hava sıcaklığı, fırtına, hortum, dolu, sağanak yağmur gibi meteorolojik bilgileri tespit ederek paylaşıyor.

Fethiye’den Antalya’nın Mersin sınırına, Akdeniz sahilinden, Burdur ve Isparta’ya kadar geniş bir alandaki hava olaylarını tarayabilen bu radar, son yıllarda bölge halkına kesin meteorolojik veriler paylaşarak faydalı oluyor.

AYNI ZAMANDA MUHTEŞEM BİR MANZARAYA SAHİP

Ülkemizde yaşanacak meteorolojik verilerin sağlıklı bir şekilde tespit edilmesine katkı sağlayan bu radar istasyonu, aynı zamanda güzel manzaralara hâkim noktada bulunuyor. Turizm Merkezi Adrasan Koyu, Karaöz Koyu, Ünlü Sulu Ada, Gelidonya Feneri, Finike, Kumluca Ovaları, Manavgat, Antalya İl Merkezi, Serik, Manavgat, Alanya Sahilleri, kuzeyde Beydağlı, Tahtalı Dağı ve Teleferiği gibi muhteşem bir manzaraya hâkim bulunuyor.

MUHTEŞEM MANZARA ZORLU YOLLARIN ARKASINDA SAKLI

Asfalt olmayan dik yamaçlardan ve kayalık bir alandan çıktığı için çok zorlu bir yolu bulunuyor. Bu yoldan normal bir otomobil çıkamıyor. Ancak 4X4 araçlarla veya motosikletle çıkılabiliyor.

TESİSİN İÇİNDE HER TÜRLÜ İMKÂNA SAHİP YAŞAM ALANIMIZ VAR

Tesisin 4 çalışandan birisi olan Mustafa Karacan (36); “ 10 yıldır Meteoroloji 4 Bölge Müdürlüğü Radar İstasyonunda çalışıyorum. Buranın ismi Markiz Tepesi. Adrasan, Karaöz’den Yamaçtan ulaşımı var. Yolları biraz sıkıntılı. Zaten gelenler, burayı bilenler yolun zorlu olduğu bilir. Manzaramız gayet güzel. Sulu Ada, Kumluca, Mavikent, Adrasan Koyu her yer ayağımızın altında. Gelidonya Feneri’de arkamızda manzarası mevcut. Tüm bölgenin ucundayız. Yani en uçta biz varız. Tüm bölge ayağımızın altında. Güneyde Türkiye’nin en uç noktasındayız. Yani tüm denize hâkim olan nokta burası. Buranın rakımı Bin metre. Turizm Merkezi Adrasan’a 15 kilometre, Kumluca İlçe Merkezine 28 kilometre. Dediğim gibi ulaşım biraz zor. Burası 10 yıldır faaliyet vermekte. Bölgemizde oluşan anlık yağmur, doğal afet gibi olayları bildiriyoruz. Bölgemizdeki insanlarımız fark etmiştir, bu yıl meteorolojik paylaşımlarda gayet iyi hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Bölgemizdeki çekim alanı, Fethiye’den Doğuya doğru, Kumluca, Finike, Elmalı, Antalya Merkez, Doğuya doğru bayağı bir etki alanımız var. Zaten bilgi sahibi insanlar internetten takip edebiliyorlar. İnternetten radar bilgilerini paylaşıyoruz. Meteoroloji uygulamasını indirdiğiniz zaman Antalya radarımızdan tüm bilgileri 15 dakika gecikmeli görebilirsiniz.

Tesisin içinde yaşam alanımız var. Televizyonumuz var. İnternetimiz var. Mutfağımız var. Her şeyimiz var. Allah’ımıza şükür. Gayet iyiyiz” dedi. Ramazan SARIKAYALI – KUMLUCA