Kumluca’da 18’incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında Kıraç konser verdi. 

Kumluca’da bu yıl 18. gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinde, Karatepe stadyumunda Kıraç konser verdi. Konser öncesi sahne alan şovmen Ersin, yaklaşık bir saat boyunca stadı dolduran vatandaşları eğlendirdi. 

Kıraç’tan önce stadı dolduran vatandaşlara konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yıl 18’incisini düzenledikleri Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin güzelliklerle devam ettiğini söyledi. 

Festival etkinlikleri içerisinde Yörük Göçünün bu yıl zirve yaptığını ifade eden Çetinkaya, “20 Nisan’dan bu yana her gün farklı bir etkinlikle festivalimiz devam ediyor. Yaptığımız Yörük Göçümüz sizlerin de katılımıyla çok güzel bir şekilde ve örnek olacak gösterilerle gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilerim bu güzellikler, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması uzun yıllar devam eder.” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Sevindi ve Finike Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin tarafından festival tertip komitesi üyelerine ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından ise Kıraç konserinin sponsorları iş adamlarına plaket verildi. 

Daha sonra stadyumu dolduran hayranlarının tezahüratlarıyla sahneye çıkan Kıraç, yaklaşık iki saat süreyle seslendirdiği eserleriyle hayranlarını coşturdu. Zaman Zaman şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren Kıraç’a, konser sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından Yörüklük Kültürünün simgesi poçu bağlandı ve domates ikram edildi. 

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın elinden domateslerin tadına bakan Kıraç, domateslerin tadının çok güzel olduğunu belirterek, Kumluca’da ayrılırken yanında domates götürmek istediğini söyledi. Gökhan TEMEL