Kumluca’da yaşayan ve bir çocuk annesi olan Finike Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu Gülnur Yılmaz, araştırmacı yönüyle geleneksel kınaya modern anlamlar yükledi. Kendine özgü tasarımlarıyla geleneksel kınayı günümüzde gözde olan Hint kınasıyla birleştirerek, ticarete dönüştürdü. Sosyal Medya hesaplarından tanıtımını yapan Gülnur Yılmaz, müşterilerine randevu vererek ve müşterilerinin istek ve talepleri doğrultusunda Henna sanatını icra ediyor. 
Gülnur Yılmaz, “Renkli bir kişiliğe sahibim. İlginç şeyler dikkatimi çekiyordu. Bir tanıdığım Henna işi yaptığını gördüm. Çok ilgilimi çekti ve neden bunu bende yapmıyorum diyerek bu işe yöneldim. Tecrübeyle öğrendim, her gün yeni şeyler öğreniyorum. Araştırdım bu işi yapan arkadaşlarımda vardı. Onlardan bilgi alarak, tasarım yapmaya başladım. Bu işi Kumluca’da benden başka yapan kişi yok. Tasarım yönümün olduğunu ve çizim yapabildiğimi keşfettim” dedi.
KİŞİLİĞİMİ İŞİME YANSITIYORUM
Kına figürlerinin kişiliğini yansıttığını belirten Yılmaz, “Renkler beni cezbediyor. Kendimi figürlerde buluyorum. Motiflere kendimden bir şeyler katarak, bunu daha da güzelleştiriyorum. Henna işini yapmaya başlayınca her şeyi unutuyorum. Benim tek mutluluk nedenim bu. Sevmeden üretemezsin. Sevmeden bu iş olmaz. Sabır isteyen bir iş, zorluklarla karşılaştım. Yeniliklere alışık olman gerekir. Bayanlara hitap eden ve genellikle gelinlerin tercih ettiği bir iştir” şeklinde konuştu.
FARKLI ALGILANDI
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yakın çevremden bunun da modası geçer dediler. Ama kendi bildiğimi yaptım. Dövmeye cesaret edemeyen kişiler deseni deneyimleyerek, sonrasında desene beğenenler kalıcı dövme yaptırıyor. Erkek müşterilerinde ilgisi çok fazla ama sadece kadınlarla çalışıyorum. Araştırdım abdeste engel bir durum yoktur. Kınanın geçme süresi 10-15 gün arasında değişiyor. İlaç kullananlar ve sivilcesi olan kişilere tavsiye etmiyorum. Cildin küçük bir bölümünde test ederek kızarıklık oluşursa desene devam etmiyorum. Kaliteli malzeme kullanıyorum.”