Kumluca'da yaşayan ve uzun süredir prostat rahatsızlığı çeken Cahit Yiğit (66) rahatsızlığının tedavisi için Özel Medikum Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili'ye başvurdu. Yapılan muayenesinde prostat büyümesi ve enfeksiyon tespit edilen Yiğit'e ameliyat olması önerildi.

Uzun zamandır prostat rahatsızlığı çektiği için ameliyatı kabul eden Yiğit, başarılı geçen ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu. Kendisinin 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatına katılarak gazi olduğunu ifade eden Cahit Yiğit, ameliyat sonrası sağlığına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Rahatsızlığı döneminde sürekli enfeksiyon, ateş, idrar yapmada güçlük gibi sorunlar yaşadığını anlatan Yiğit, “Son çare olarak Medikum Hastanesi'nde Murat hocama başvurdum. Kendisi ameliyat önerdi ve sonrasındaki yaşam konforunu anlattı. Bende kabul ettim, başarılı bir ameliyat olmuş. Kendisi ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili de prostat rahatsızlığının 40 yaşını geçen erkeklerde görülebilen bir rahatsızlık olduğunu ve her rahatsızlıkta olduğu gibi bu rahatsızlıkta da erken teşhis ve müdahalenin rahatsızlığın tedavisinde önemli rol oynadığını söyledi.

Kıbrıs gazisi Cahit Yiğit'in kendilerine başvurduğunda ilerlemiş prostat büyümesi teşhisi koyduklarını anlatan Lekili, “Hastamız daha önceleri de bir çok tedavi yöntemlerini denemiş, ilaç tedavilerine cevap vermemiş bir durumda bize geldi. Kendisine operasyon önerdik ve sonrasındaki yaşam kalitesini anlattık. Kabul etti, başarılı bir operasyonla tedavisini gerçekleştirdik. Operasyon sonrası sağlıklı bir şekilde kendisini taburcu ediyoruz. Hastamız bundan sonraki yaşamında böyle bir rahatsızlık yaşamayacaktır.” dedi.