Otel ve tekne işletmecisi, KUTSO Meclis Üyesi, Adrasan’da ki son durum hakkında meclisi bilgilendirmesi için KUTSO aylık olağan meclis toplantısında söz aldı.

Tahir Arslan, KUTSO Meclis kürsüsünde, 2014 yılında, uygulanmaya başlanan büyük şehir yasasından sonra Adrasa’nın sorunlarıyla ilgilenilmemeye başlandığını belirtti. Ardından, önceki dönem belediye başkanı da dahil olmak üzere, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun gibi birçok kişiyi suçladı.

Tahir Arslan, konuşmasında, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun yerel seçimler öncesi tekne sahiplerine, deniz taşıma kooperatiflerinin birleştirilmemesini istediğini, göreve geldikten sonra da bu konuda yapılan çalışmalarının tümünün askıya alındığını, herkes kendi çıkarlarını diğerinden üstün tutuyor diyerek, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun çıkar sağladığını ima etti.

Tahir Arslan, Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun’un turizm komisyonunu toplamadığını bu yüzden bazı sorunların çözülmediğini, Adrasan’da fosseptik sorununun çözülmediğini, bu nedenle denizi pislik götürdüğünü, Adrasan’da ailecek denize girilemeyeceğini, kendisi ve ailesinin girmediğini belirtti. 
Kendi teknesinin fosseptiğini vidanjörle çektirdiğini, Başkan Köleoğlu’nun kendisine yakın kişilerin teknelerinin fosseptiğini çektirdiğini, diğer teknelerin fosseptiğini denize boşalttığını iddia ederek denizi b….k götürdüğünü belirtmişti.

Tahir Arslan’ın sözlerine tepki gösteren Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toprak; “Tahir Arslan iftira, hakaret ve yalan iddialarıyla Turizm Beldemiz Adrasan Mahallemizi ve idarecilerimizi zan altında bırakarak maddi ve manevi zarar vermiştir.

Ayrıca Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz tarafından dün yapılan denetimlerde, Tahir Asrlan’ın fosseptiğini dere yatağına boşalttığı, dere yoluyla pisliğin denize ulaştığı, yine işletmelerinde, son kullanma tarihi geçmiş ürünler sattığı tespit edilmiştir. Kurumlarımıza, belediyemize ve gıyabında Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’na saldırdığı için esefle kınıyoruz. Tahir Arslan’ı kendi memleketimizi asılsız iddialarla ve yalanlarla belediye başkanımızı haksız yere suçladığı ve kamuoyu nezdinde küçük düşürdüğü için kamuoyumuzun vicdanına havale ediyoruz. Tahir Arslan, dünyaca ünlü turizm beldemiz Adrasan’ımızı karalamak kaydıyla turizmden ekmek yiyen vatandaşlarımızın vebalini nasıl kaldıracaktır” dedi.