Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, hastanede halen kurulu bulunan MR cihazının yerine Haziran ayında son teknoloji MR cihazı kurulacağını söyledi. 

Kullanılmakta olan cihazın 0,3 tesla gücünde, yeni cihazın ise beş kat daha geliştirilmiş 1,5 tesla gücünde olduğunu ifade eden Alkan, “Böylece özellikli çekimler için hastanemize başvuran hastalarımızın merkezdeki hastanelere gitmesine gerek kalmayacaktır. Kurulacak MR cihazından ilçemizin yanı sıra yakın çevre ilçelerdeki hastalarımızda faydalanacak. Ayrıca yüksek çözünürlüklü ve hızlı görüntüleme özelliğine sahip MR cihazı ile doktorlarımıza hızlı, kapsamlı ve eksiksiz tetkiklerde bulunma imkanı sağlanacak.” dedi. 

Yeni cihazın manyetik rezonans teknolojisinin ulaştığı en son yeni özelliklere sahip, kaliteli teşhis hizmeti verebilmenin haklı gururunu bize yaşatacağını vurgulayan Alkan, cihazın görüntü kalitesiyle en kısa sürede tüm vücut, nöro, anjio, ortopedik, gövde, onkolojik ve kolanjiografi MR incelemelerine olanak sağlayacağını belirtti. 

Alkan, cihazın hastaneye kazandırılmasında desteklerin dolayı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz başta olmak üzere, Antalya KHB çalışanlarına teşekkür etti. Gökhan TEMEL