Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Süper Enduro Şampiyonası sezonunun ilk ayak yarışı, Kocaeli’nin Kartepe İlçesinde gerçekleştirildi. Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Süper Enduro GP Final Yarışlarında E Gençler Kategorisinde birinci, Genel Klasman Yarışlarında ikinci olan Kumluca Beykonak Enduro Motosiklet Kulübü sporcusu Anıl özşeker’i makamında kabul ederek başarılarının devamını diledi.

Kaymakam Kolsuz, Başkan Bülent Dönmez’den Beykonak pisti ve Enduros Motosiklet Kulübü hakkında bilgiler aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde “Spor, Turizmin Geleceğidir” sloganıyla Spor Turizmi kapsamında dört ayaktan oluşan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası sezonunun ilk ayak yarışı Kartepe Motocross ve Atv Parkuru’nda yapıldı. Şampiyonanın ilk yarışı olması nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kartepe Motosiklet Kulübü de destek verdi.

5-6 Haziran tarihlerinde iki gün boyunca devam eden yarışları, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve çok sayıda izleyici katıldı.

Pandemi kurallarının göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen etkinliğe TMF’ye Bağlı Lisanslı Profesyonel Sporcu ve takımlar katıldı.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Süper Enduro GP Final Yarışları; Super EnduroGP, Enduro Prestij (EP), Enduro Usta (EU), Enduro Hobi (EH), Enduro Genç (EG), Enduro Veteran (EV) ve Enduro Kadın (EV) sınıflarında yapıldı.

Cumartesi ve pazar günleri yapılan yarışlarda ipi göğüsleyen yarışmacılar podyuma çıktı. Buna göre GP Yarışlarında Deniz Memnu birinci olurken Anıl Özşeker ikinci, Rafet Karakuş ise üçüncü oldu.

Prestij kategorisinde Rafet Karakuş birinci Deniz Memnu ikinci, Murat Yazıcı ise üçüncü oldu. Büyük çekişmeye sahne olan Genç kategorisinde Anıl Özşeker birinci olurken Tolga Demir üçüncü, Özgür Bar ise üçüncü oldu. Usta kategorisinde Sinan Ordu birinci olmayı başardı. Soner Metin ise ikinci Serkan Karandı üçüncü oldu. Veteran kategorisinde ise Savaş Serim birinci olurken Hüseyin Neziroğlu ikinci, Erdem Gülüş ise üçüncü oldu. Bir diğer kategori olan Hobi kategorisinde ise Aykut Kızıltan birincilik ipini göğüslerken Ömer Bulduk ise ikinci oldu, Salih Çarpışantoprak ise üçüncü oldu. Yarışlarda derece yapan tüm yarışmacılar anı madalyası ve kupa ile ödüllendirildi.

Beykonak enduros Motosiklet Kulübü Başkanı Bülent Dönmez; “Beykonak’ta ülkemizin Avrupa standartlarında en iyi pisti var. 60 lisanslı ve çok sayıda motosiklet sporcusu gencimiz var. Anıl bu pistte çalıştı. Kendini iyi yetiştirdi. Kocaeli – Kartepe Yarışlarında güzel derecelere imza attı. Beykonak’ta derece yapacak çok sayıda gencimiz var. Daha çok birincilikler alacağız. Kulübümüze ve sporcularımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyor, sporcularımızın başarılarını diliyorum” dedi.a