Kasapçayırı Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yapma Yaşatma Derneği, bu yıl 4-6 yaş grubuna anaokulu eğitimi verecek. Kumluca İlçe Müftülüğüne bağlı Dernek bünyesinde açılan Anaokulu'nda saat 8,30-17 saatleri arasında hizmet verilecek.

Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. 4-6 yaş grubu çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak tasarlanan ortamların çocukların eğitim kalitesini yükselttiği ve onlara olumlu davranış özellikleri kazandırmada etkili olduğu tespit edilmişti. Okul öncesi çocuklara sağlıklı bir din eğitimi verebilmek için bu kurslar oluşturulmuştu. Bu kurs programı akademisyenler, pedagoglar, Kur'an kursu öğreticileri ve okul öncesi öğretmenleri tarafından belirlenmişti.

Bu yıl 4-6 yaş grubuna anaokulu eğitimi vereceklerini söyleyen Kasapçayırı Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yapma Yaşatma Derneği Başkanı Durdali Çetin, "Allah nasip ederse bu sene ilk oluyor. 4-6 yaş çocuklarımız için hazırlandık. Bir anaokulu gibi. Kreş gibi. Çocuklarımız eğitilecek. Çocuklarımız saat 8.30 dan saat 17’ye kadar burada olacaklar. Yemesi, içmesi kahvaltısı ana öğünü her şeyi burada verilecek. Her şey çok güzel oldu. Halılarımız daha yeni döşendi, hijyenik olarak, çocuklarımıza herhangi bir şey olmasın diye bu imkanlarla kurduk" dedi.

Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kontenjanımız 25 kişilik. Nesillerimizi en iyi şekilde eğitip, yetiştirmemiz lazım ki ülkemize memleketimize hayırlı bir nesil yetişsin. İnşallah velilerden çocuklarını göndermelerini bekliyorum. Burada çok iyi eğitilip yetiştirileceklerdir. Burası Kumluca Müftülüğümüze bağlı bir yer. Kursumuzda görevli olarak Müftülüğümüzün görevlendirdiği hoca hanım var. Eğitimci olarak. Çocuk gelişim uzmanımız var. Toplamda 3 eğitim kadromuz var. Birde çocuklarımızın yemeklerini yapacak bir bayan çalışanımız olacak. Biz bunu tabi herhangi bir ticari kazanç için yapmıyoruz. Sadece buranın maliyeti neyse onu ailelerden isteyeceğiz. Başka hiçbir talebimiz olmayacak. Yeme içme maliyeti, giderlerin masrafları dışında Ailelerden hiçbir şey talep etmeyeceğiz. Allah rızası için yapacağız."