Toplantıya İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Polis Merkezi Amiri, Trafik Denetleme Büro Amirliği, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği, TEM Büro Amirliği, Narkotik Grup Amirliği, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Osman Durakoğlu ve mahalle sakinlerinden 50 kişinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı Kaymakam Hakkı Uzun ve İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan konuşması ile başladı. Huzur toplantısında şu konular görüşüldü:

"İlçenin güvenliğinin sağlanması ve korunması açısından vatandaşların gördükleri olumsuz durumları ücretsiz olarak hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezine ve (Terör konularında) 140 Terör İhbar Hattı bildirmelerinin suç oluşmadan önlenmesi açısından faydalı olacağı hatırlatılmış, böylelikle suç oranlarının azaltılacağı belirtilmiştir. Vatandaşlarımızın çevresine ve çevresinde meydana gelen olaylara duyarlı olması gerektiğinin altı çizilerek daha güvenli yaşam alanları oluşturulmasının hedeflendiği aktarılmıştır. İhbar edilen konu ile alakalı olarak ihbarcının kimliğinin gizli tutulacağı konusunda ayrıca bilgilendirme yapılmıştır. Telefon dolandırıcılığı ve açıktan hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirlerden bahsedilmiştir. Kişisel verilerin kimseye verilmemesi konusu anlatılmıştır."