Denizde çeşitli yarışların yapıldığı günde, grup Bergüzar Konseri, Erbay Dans akademisi dans gösterisi ile izleyiciler coştu. 50 Metre Serbest Yüzme birincisi Sefa Ormancı, 50 Metre Serbest Yüzme ikincisi Bertuğ Özşeker, 50 Metre Serbest Yüzme üçüncüsü Kaan Ünver oldu. 50 Metre Bayan Yüzme birincisi Ayşe Atik, 50 Metre Bayan Yüzme ikincisi Ayşe Ezgi Usta, 50 Metre Bayan Yüzme üçüncüsü Büyükyörük oldu. 100 Metre Serbest Yüzme birincisi Can Işık, 100 Metre Serbest Yüzme ikincisi Aydın Duru, 100 Metre Serbest Yüzme üçüncüsü Atakan Korkmazer oldu. 400 Metre Serbest Yüzme birincisi Mustafa Taşgın, 400 Metre Serbest Yüzme ikincisi Kaan Duru, 400 Metre Serbest Yüzme üçüncüsü Cüneyt Karaöz oldu. Su altında bekleme yarışı sonucu birincisi Mustafa Terzioğlu, su altında bekleme yarışı sonucu ikincisi Muhammet Kılınç, su altında bekleme yarışı sonucu üçüncüsü Akın Duran oldu. 30 Beygirlik sürat teknelerinin yarıştığı teknelerin birincisi Asel isimli tekne, 30 Beygirlik sürat teknelerinin yarıştığı teknelerin ikincisi Emirhan-5 isimli tekne, 30 Beygirlik sürat teknelerinin yarıştığı teknelerin üçüncüsü Muhtar 007 isimli tekne oldu. Her yıl heyecanla beklenen yağlı direğin ucundan bayrağı almak için renkli görüntüler sergileyen yarışmacılardan bayrağı bu yıl dahil dördüncü kez Hasan Cüm aldı.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Elmalı Belediye Başkan yardımcısı Hasan Aydın’da eşleriyle beraber etkinliğe katılarak Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu ziyaret etti.

Etkinliklere denize çelenk bırakarak start veren Köleoğlu etkinlik sonunda Belediye personelleriyle fotoğraf çektirdi.

Başkan Köleoğlu etkinlik ile yaptığı konuşmada " Mavikent Karaöz’de 1 Temmuz dolayısıyla Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı gerçekleştirdik. En güzel etkinliklerimizden birisi olan yağlı direkten bayrak alma yarışmamız, her yıl halkımız heyecanla bekliyor, her yıl burada coşkuyla kutluyoruz. Bu yıl farklı yerlerden gelen izleyici ve katılımcılarımız var. Bu zorlu etabı kazanan şampiyonumuza çok teşekkür ediyorum’’dedi.

Hasan Cüm,’’Başkanıma çok teşekkür ederim böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için. Geleneği yine bozmadık yine dördüncü şampiyonluğumuzu aldık. Mutluyum, hissediyordum alacağımı, ayağına sağlık gelen herkesin’’ dedi.

Elmalı Belediye Başkan Yardımcısı ve İsmail Balaban’ın ustası Hasan Aydın, ‘’Kumluca Belediye Başkanımıza bu geleneği sürdürdüğü için çok teşekkür ederim. Özellikle olmazsa olmazı yağlı direk yarışmasıdır. Son günlerde öğrencimiz İsmail Balaban Survivor’da birinci oldu. Ekip olarak, ustası olarak gurur duyduk. Yağlı direğide ben Survivor yarışmasının bir başlangıcı gibi görüyorum. İleriki senelerde de Survivor’da yağlı direk yarışması görürsek şaşırmayalım’’dedi.