Kaş Belediyesi'nde çalışan Abdullah Akgün, her hangi bir rahatsızlık hissetmeden doktora giderek sağlık kontrolünden geçmek istedi. Hekimin ilk muayenesinin ardından kan tahlili istenen Akgün, tahililerini yaptırmak için Özel Medikum Hastanesi'ne başvurdu.

Tahlil sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra Özel Medikum Hastanesi Üroloji bölümüne sevk edilen Akgün'ü burada Özel Medikum Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili muayene ederek kendisinden ultrason, böbrek tomografisi ve ilaçlı böbrek filmi istedi.

Çıkan sonuçta kendisinin böbrek hastası olduğu ve sol böbreğine “Dev Hidro Nefroz” (Çürümüş böbrek) teşhisi konulan Akgün, için ameliyat planlandı. Kendisinin bu güne kadar her hangi bir böbrek rahatsızlığı yaşamadığını ve bundan dolayı da doktora gitmediğini ifade eden Akgün, doktora gitme sebebini ise genel bir muayene olmak olduğunu söyledi.

İstenen kan tahlilinin gittiği hastanede yapılmaması nedeniyle Özel Medikum Hastanesi'ne başvurduğunu anlatan Akgün, “Burada yapılan tahlil sonucuna göre Üroloji bölümüne gitmem istendi. Üroloji hocamızın muayene ve tetkikleri sonucu böbrek hastası olduğumu öğrendim. Bu güne kadar hiç bir rahatsızlığım yoktu. Doktorum, müdahale edilmezse daha kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğini söyleyince ameliyat olmaya karar verdim. Çok şükür sağlığıma kavuştum, doktorumuza, hastanemize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili de bu tür böbrek rahatsızlıklarının çok sinsi bir şekilde ilerlediklerini, hastaların hiç bir yakınmaları olmamasına rağmen böyle sonuçlarla karşılaşılabildiğini söyledi.

Hastanın kendilerine kan değerlerindeki olumsuzluklarla geldiğine işaret eden Lekili, “Hastamıza ultrason, tomografi ve ilaçlı böbrek filmi tetkiki istedik. Hastamızın sol böbreğinde Dev Hidro Nefroz geliştiğini teşhis ettik. Bu rahatsızlığa halk arasında çürümüş böbrek de deniliyor. Hastamıza operasyon planladık, çok başarılı geçti. Hastamızı tavsiye ve kontroller önererek taburcu ediyoruz.” dedi.

Tıbbi olarak hastane bünyesinde bütün ürolojik rahatsızlıkların yanı sıra böbrek taşı, prostat rahatsızlıkları, cinsel fonksiyon bozuklukları ve ürolojik kanser vakalarına müdahale ettiklerini hatırlatan Prof. Dr. Lekili, özellikle bu tür rahatsızlıkların erken teşhis ve tedavisinde başarıyı elde etmek için 40 yaş üstünde erkeklerin mutlaka yılda bir kez ürolojik muayene ve kontrol olmalarının faydalı olacağını bildirdi.