Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçede, okul öncesi 1051,ilkokul 4528, ortaokul 4475, lise 5325, olmak üzere toplam 15386 öğrenci ve 1257 öğretmen ile tatile girdiğini belirtti.

Müdür Aktaş, öğrencilerin karneleri (e-okul) sisteminde dijital olarak erişime açıldığını, İsteyen velilerin de okullara başvurmaları halinde basılı olarak ta karnelerini alabileceklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş; “LGS sınav sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz 5 - 16 Temmuz arasında 20 okul tercihinde bulunabileceklerdir. Okullarımızda tercih danışmanlık komisyonları kuruldu. Okul idaremiz, rehber öğretmenlerimiz okullarımızda tercih yapmalarında öğrencilerimize yardımcı olacaklardır. Yerleştirme sonuçları 26 Temmuzda açıklanacaktır.

Ayrıca yaz tatili boyunca okullarımızda bakanlığımız tarafından "Telafide bende varım" programı uygulanacaktır. Program 5 Temmuz 31 Ağustos arasında, başvuru yapan öğrencilerimize sosyal sportif kültürel faaliyetlerle fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanlarında gönüllülük esasına dayalı olarak uygulanacaktır.

Yine okul öncesi kurumlarımızda 5 Temmuz itibariyle yaz okulları açılacaktır. Yaz okullarıyla beraber anaokullarımızda çocuk kulüpleri açık olacak ve tam gün eğitim yapılacaktır. Özellikle çalışan anne babaların çocukları için ihtiyacı gidereceğini düşünüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize inşallah seneye Covid 19’suz, pandemisiz sağlıklı başarılı ve yüz yüze bir eğitim öğretim ile başlamak dileklerimle hayırlı sağlıklı mutlu bir yaz tatili diliyorum” dedi.