Sınav Koleji Kumluca Kampüsü'nde gerçekleştirilen programa Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Han Altınay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya, Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Mustafa Köleoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Erol Koca, Kumluca Kamu Kurum ve Kuruluşların değerli temsilcileri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütlerinin kıymetli başkanları ve üyeleri katıldı.

Etkinlik istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı.

Açılış Konuşması yapan Sınav Koleji Tarih Öğretmeni Yusuf Yıldız," İstiklal marşımız dağılmak üzere olan bir milletin,darmadağın edilmiş bir vatanın yeniden doğuşu, şahlanışı her dizesini yüreğimizde hissederek, gözlerim dolarak okuduğum bir bağımsızlık destanıdır. Mehmet Akif Ersoy istiklal marşında Türk milletinin neden savaştığını ve neye inandığını şiir bir daha yazılamaz. Onu bende yazamam günleri görmek ve o günleri yaşamak lazım şiir artık benim değildir milletin malıdır. Bizler şu anı yaşayarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. İstiklal marşımız milletimizin ,ezelden ebede giden yolculuğun manevi değerlerinin milli kimliğinin vatan sevgisinin ve ortak inancının sembolüdür. Ulu önderimiz M.Kemal Atatürk aziz şehitlerimizi ve istiklal marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u şükran ve minnetle şad ediyorum " dedi.

Etkinlikte Sınav Koleji Öğrencileri "Milletin Sesi Mehmet Akif" temalı oratoryo, tiyatro, şiir ve türkü etkinliği gerçekleştirildi. Oratoryo içerisine serpiştirilen etkinlikler misafirlerin nefes almadan izlemelerini sağladı. Bülbül Şiirinin tiyatro şekilde seslendirildiği Anadolu Halkının İstiklal Marşı temasıyla görselleştirildiği törende öğrenciler büyük alkış aldı. İstiklal Marşının Çanakkale ruhundan bağımsız olmadığının altı çizilerek Çanakkale Şehitleri şiiri okundu. Anadolu'nun değişik bölgelerinden cephe gerisinden kesitler sunan tiyatro görseli büyük ilgi gördü. Ülkemizin her bölgesinin temsil edildiği sunumla program sona erdi.

Programın ardından düzenlenen kokteyl ile misafirlere ikramda bulunan Sınav Koleji, İlçe Programını konukların tebrikleri ve teveccühleri ile tamamladı. Sınav Koleji Kumluca Kampüsü Kurucu Genel Müdürü Sn. Osman Aydın programda görevli idareci,öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Haber:Hamide Koçubaba